bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Kouzlo Barryho Trotze. Islanders z nejhůře bránícího celku ligy nejlepším

10. března 2019, 12:30

Jiří Lacina

V létě způsobil mnoha lidem pořádný šok. Ledva skončily mohutné oslavy, při nichž se tak upřímně radoval z prvního Stanley Cupu v životě, zaskočil Alexe Ovečkina i všechny ostatní překvapivým rozhodnutím. Trenér Barry Trotz opustil vítězný Washington a podepsal s New York Islanders. Pokud šlo hlavně o peníze, jak to vypadalo, už teď nemusí Ostrované vynaložených dolarů litovat.

Loni nejhorší tým Metropolitní divize ztratil v létě největší hvězdu Johna Tavarese, ale myslíte, že mu to vadí? Islanders jsou po nějakých čtyřech pětinách základní části druzí ve své divizi a rukopis nového šéfa lavičky je nepřehlédnutelný.

Se střílením branek tady nebyl zásadní problém ani v minulé sezóně. Kde Ostrované doslova hořeli, to byla defenziva. A pokud říkáme hořeli, pak pořádně! Isles byli loni jedním z nejhorších týmů co do bránění v moderní hokejové éře.

V sezóně 2017-18 inkasovali 296 branek, suverénně nejvíc v NHL. Po odečtení rozhodujících tref z nájezdů je to průměr 3,57 gólu na večer, což je čtvrtý nejhorší výsledek v době platových stropů. Jen tři mužstva byla v obraně od roku 2005 trapnější: Pittsburgh Penguins a Washington Capitals (2005-06) a Philadelphia Flyers (2006-07). Všechny tři zápisy jsou z doby, kdy ještě rozhodčí zvedali ruku na znamení faulu při každém letmém doteku. Zatímco v letech 2005-07 padalo v přesilovkách 1,03, respektive 0,85 gólu za zápas, loni to bylo 0,61 (letos 0,60). I to je dobré připomenout.

Takže ještě jednou: New York Islanders 2017-18 – nejhorší defenziva v NHL.

Střih. New York Islanders, 2018-19 – nejlepší defenziva v NHL!

Ani noční „pětka“ od Philadelphie tím faktem neotřásla. Borci z Nassau Colisea dostali letos 168 gólů, krom Bostonu (169) se jim v tomto směru nikdo neblíží. Pod vedením nového kouče inkasuje stejné mužstvo zhruba o třetinu gólů míň než loni. Mimochodem, průměr 2,39 patří mezi 40 nejnižších průměrů od roku 2005. To není výběh o pár pater nahoru, to je rychlovýtah v mrakodrapu!

Abychom nepřipisovali všechny zásluhy jen Barrymu Trotzovi, připomeňme nového muže v brankovišti. S Robinem Lehnerem se zhruba „fifty fifty“ dělí o práci Thomas Greiss, který je v New Yorku už od roku 2015 a jehož statistiky šly až zázračně nahoru. Loni dostával při procentu úspěšnosti zákroků 89,2 v průměru 3,82 gólu na zápas, letos 92,4 a 2,33. Zarážející, že?

Pro úplnost dodejme, že černého Petra pro tým s nejděravější defenzivou si letos předávají hráči Ottawy (258 gólů v 69 zápasech) a Chicaga (255 v 68). Jedná se o výkony na úrovni toho nejhoršího z éry platových stropů, který stále drží Pittsburgh ze sezóny 2005-06.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.