bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Kovalčuk našel nový domov, poprvé v kariéře si zahraje za kanadský tým

3. ledna 2020, 18:30

Matěj Hodoval

Ilja Kovalčuk si našel angažmá. Jak se předpokládalo, ruský veterán pokračuje v National Hockey League. Služeb šestatřicetiletého útočníka využije Montreal, který tak bude pro Kovalčuka vůbec první kanadskou štací v kariéře.

Jak se dalo očekávat, křídelník z Ruska musel slevit ze svých finančních požadavků. Los Angeles stál draho, nenaplnil očekávání, a tak ho Kings poslali na listinu nechráněných hráčů, načež s ním rozvázali kontrakt.

Kovalčuk se po konci u Králů nechal slyšet, že by v National Hockey League rád pokračoval. Nahlas se spekulovalo třeba o zájmu Bostonu.

Nyní je jasné, že v nejlepší hokejové lize setrvá. Jednoletý kontrakt nabídl odchovanci Spartaku Moskva kanadský Montreal. Na Kovalčuka tak čeká vůbec poprvé v kariéře angažmá v týmu ze země javorového listu.

Habs pořídili zkušenost za levnou cenu a navrch se s Rusem dohodli na dvoucestné smlouvě. Pakliže bude v NHL, vydělá si 700 tisíc dolarů. V AHL pak jeho plat bude činit přesně jednu desetinu, tedy 70 tisíc dolarů.

Ještě v dresu s korunkou na hrudi stihl Kovalčuk za sedmnáct utkání nasbírat devět kanadských bodů (3+6).

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.