bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Kraken a Flyers se pokusí zastavit sérii porážek. Šlágry se odehrají v Coloradu i St. Louis

17. ledna 2022, 18:00

Daniel Fekets

Program z pondělí na úterý odstartuje několika zápasy v příhodném středoevropském čase. Krátce po devatenácté hodině se Buffalo utká s Detroitem. O dvě hodiny později bude k vidění první ze šlágrů programu, Colorado totiž změří síly s Minnesotou. Oči fanoušků NHL se jistě zaměří i na boj o druhé místo Západní konference mezi St. Louis a Nashvillem. Hokejovou nadílku poté uzavře utkání v Las Vegas.

Od 19:00 vyzvou hokejisté Buffala na domácím ledě Detroit. Před dvěma dny se oba celky potkaly naposledy, i díky třem kanadským bodům Tylera Bertuzziho se radovali Red Wings. Tým okolo Dylana Larkina bude favoritem také nyní. V tabulce Východní konference mu totiž patří devátá příčka, zatímco Šavle jsou až čtrnácté.

V laufu hrající Colorado se postupnými krůčky dostalo na první místo své konference. Bodovalo už v osmi zápasech v řadě. Především se může spolehnout na velmi nebezpečnou první formaci, která se celkem sedmi body zaskvěla i v minulém zápase na kluzišti Arizony. Nejproduktivnějším hráčem týmu je v životní formě hrající Nazem Kadri, jenž dalším zápisem do listiny střelců či asistentů zaznamená už svůj padesátý kanadský bod v sezoně. Jak si Laviny povedou se silnou Minnesotou, která vyhrála třikrát v řadě?

San Jose a Los Angeles patří v tuto chvíli mezi největší překvapení Západní konference. Týmy, které v posledních sezonách zažívaly spíše hlušší období, se momentálně drží na pozicích, které by znamenaly účast v play-off. Žraloci doma s Rangers a Pittsburghem nenavázali na tři výhry v řadě, zatímco Králové se radovali ve čtyřech případech za sebou. Z uplynulých čtyř zápasů nastříleli 16 branek, inkasovali jen čtyřikrát.

Souboj dvou nejhorších týmů NHL bude k vidění v Arizoně, která se střetne s Montrealem. Obě mužstva se musí popasovat s velkým počtem absencí, což na kvalitě zápasu rozhodně nepřidá. O hodinu později odstartuje v Seattlu další utkání týmů z dolních pater tabulky. Kraken by rádi proti Chicagu zastavili šňůru devíti proher v řadě. Jestřábi ovšem díky čtyřem triumfům za sebou zažívají své nejlepší období v probíhajícím ročníku. 

Newyorští Islanders naposledy padli 0:2 s Washingtonem, přestože předtím vydolovali plný počet bodů proti Buffalu, Edmontonu i New Jersey. Teď na ně čeká Philadelphia, jež padla sedmkrát za sebou. Letce stále trápí poměrně početná marodka. Který z těchto týmů se přiblíží účasti v play-off?

V gólově bohatém utkání se Bluesmani ze St. Louis museli naposledy sklonit Torontu. Brankář Jordan Binnington chce nepodařené utkání hodit co nejrychleji za hlavu. Jeho týmu se nyní do cesty postaví Predátoři, kteří sice dvakrát v řadě prohráli, avšak nachází se v těsném závěsu za Coloradem, které vládne Západní konferenci. St. Louis na tom není o moc hůře, v tabulce konference je třetí.

Po více než dvou letech se Vegas utká s Pittsburghem. Golden Knights kvůli čtyřem prohrám z uplynulých pěti zápasů neprožívají zrovna ideální období, naopak Tučňáci si stále drží stabilní výkonnost, přestože po skvělé sérii deseti výher v řadě se museli sklonit Dallasu a Los Angeles. Tým kouče Sullivana však naposledy zdolal San Jose v prodloužení, na což se pokusí navázat.

19:00 Buffalo Sabres – Detroit Red Wings

21:00 Colorado Avalanche – Minnesota Wild

22:00 San Jose Sharks – Los Angeles Kings

22:00 Arizona Coyotes – Montreal Canadiens 

23:00 Seattle Kraken – Chicago Blackhawks

01:30 New York Islanders – Philadelphia Flyers

02:00 St. Louis Blues – Nashville Predators

04:00 Vegas Golden Knights – Pittsburgh Penguins 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.