bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Krosček do hlavy! Barzal opět atakoval českého hokejistu, Ruttovi ukončil zápas

22. června 2021, 14:05

Tomáš Zatloukal

Ryzí frustrace. Matthew Barzal jednoduše neunesl, že Tampa Bay drtí newyorské Ostrovany a vede 6:0. Když viděl, jak Jan Rutta masíruje jeho spoluhráče Jeana-Gabriela Pageaua, rozhodl se českému obránci pomstít. Ruttu hvězdný Kanaďan dojel a uštědřil mu dva krosčeky. Při druhém mu vyletěla hokejka příliš vysoko, píseckého rodáka trefil do obličeje. "Matthew mě zklamal tím, že se rozhodl pro takový faul," mrzelo Barryho Trotze, kouče Islanders.

Bolts přejeli Trotzův výběr 8:0.

Postarali se o nejvyšší vítězství ve vyřazovacích bojích, co klubová kronika pamatuje. Za záda Semjona Varlamova i Ilji Sorokina jim padlo snad všechno, na co sáhli. Pomohlo jim i několik odrazů, což pochopitelně ještě přihřívalo vroucí krev Barzala a spol..

Barzal za stavu 0:6 vybouchl. Za Ruttou jel zbytečně a ať už chtěl někdejší oporu Chomutova trefit do hlavy, nebo jen situaci špatně odhadl, po zásluze vyfasoval trest na pět minut a do konce utkání.

"Trápili jsme se a Matthew naše trápení jen umocnil," štvalo Trotze, jak se Barzal zachoval. Produktivní borec hokejku jako zbraň používá v tomto play-off opakovaně. Křiklavý případ? Vzpomeňte si, jak rovnal záda Davidu Krejčímu ve druhém kole.

Krejčí po třetím, možná čtvrtém krosčeku ujel, zbytečně bodl Barzala holí. Zkušený centr bostonských Bruins za to dostal mimo jiné pokutu ve výši 5000 dolarů. Schytal ostrou vlnu kritiky, nicméně nahlas se mluvilo i o Barzalovi.

Mnozí nechápali, že nebyl za zmíněné "krátké svižné" vyloučen, krosčeky to byly naprosto evidentní a nepřehlédnutelné. Teď se objevují hlasy, že právě díky benevolentnímu metru arbitrů Barzal získal dojem, že se může s holí ohánět dle libosti.

Rutta se po jeho zákroku skácel na led, poté se odpotácel do kabiny. Do utkání už nezasáhl, přičemž důvodů může být vícero. Skloňuje se zlomenina čelisti, otřes mozku i prostá obezřetnost ze strany Blesků.

Tampa Bay žádné oficiální stanovisko nevydala, takže se pohybujeme v rovině spekulací. Rutta v letošních bitvách o Stanley Cup dosud nevynechal jedinou partii, nedávno se zaskvěl parádním gólem.

Ranou do víka ukončil dvě čekání. Své osobní na první trefu v play-off v kariéře a také celé defenzívy Blesků na premiérový zásah v právě probíhajících vyřazovacích bojích.

Zůstává otázkou, zda Rutta do šestého zápasu zasáhne a pokusí se přispět k ukončení náročné a tvrdé série. Start je nejistý také v případě Barzala, jelikož se mluví o možném dodatečném disciplinárním potrestání.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.