bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Krysa je zpátky! Pekař se v Buffalu po dlouhé pauze porval

7. září 2019, 16:15

Martin Voltr

Tenhle chlapec ví, jak na sebe upoutat pozornost a hlavně jak zabojovat o co nejlepší pozici v organizaci Sabres. Matěj Pekař si musel po lednovém zranění dlouho počkat, ale hned ve svém prvním zápase mladíčků Buffala a New Jersey svedl pěstní souboj. A navíc vítězný!

Devatenáctiletému českému útočníkovi skončil loňský ročník už 10. ledna, krátce po návratu z juniorského mistrovství světa si v zápase Ontario Hockey League zlomil klíční kost. Za Barrie Colts do té doby stihl 33 zápasů a 36 kanadských bodů (14+22). Na návrat do hry si bohužel musel dlouho počkat.

O to víc na sobě Pekař přes léto makal, aby na předsezonní přehlídku talentů Prospects Challenge dorazil v nejlepší formě. A než v pátek vyjel k prvnímu utkání Buffalo Sabres proti New Jersey Devils, novinářům prozradil, že navzdory zranění nehodlá nic měnit na svém stylu hry.

Tedy stylu – vrýt se soupeřům pod kůži, být tou správnou hokejovou „krysou“ a klidně se i porvat.

„Myslím, že jsem se takhle narodil, a nedokážu od téhle hry upustit. Prostě chci udělat všechno pro to, aby můj tým vyhrál. Snažím se jen hrát svůj nejlepší hokej,“ uvedl.

Výsledek (tedy ten osobní)? Už ve druhé třetině se Pekař málem porval s Michaelem McLeodem. A ve třetí nakonec shodil rukavice, pustil se do bitky s Michaelem Vukojevicem a odešel z ní jako vítěz!

Ještě když Vukojevic ležel pod svým sokem na ledě, poplácal ho a Pekař mu sportovní gesto vrátil.

Bitku najdete v čase 3:35:

Pekař si v hale Harborcenter vysloužil ovace domácích fanoušků i jásot spoluhráčů. „Pro soupeře je jako osina v zadku. Je zábava se na něj dívat,“ smál se Victor Olofsson.

„Nevím, prostě to mám v sobě. Možná jsem někdy až moc soutěživý. Hokej je tvrdý sport a pokud nejde o žádné špinavé zákroky, myslím, že na tom není nic špatného,“ řekl Pekař.

Turnovský rodák nastoupil do utkání ve druhé formaci Sabres po boku dvou velmi známých jmen. Tím prvním je hvězdný kanadský centr Dylan Cozens, s nímž Pekař v létě měsíc trénoval a bydlel. A na pravém křídle měli dalšího Čecha – sparťana Lukáše Rouska!

Na druhou stranu nemá cenu skrývat, co na tomhle zápase poutalo nejvíc pozornosti. Zápasový dres Devils poprvé oblékl Jack Hughes, jednička letošního draftu. Hned dal taky svůj první gól (na videu v čase 3:20).

Jenže radosti z něj moc neměl. Buffalo vyhrálo 6:4, vedlo přitom dokonce už 6:0. „Byli opravdu o hodně lepším týmem. Je to zklamání, ale máme ještě dva zápasy,“ přiznal americký supertalent.

Prospects Challenge v Buffalu se účastní ještě Pittsburgh a Boston, jejich úvodní duel vyhráli Bruins 4:3. Na miniturnaji se každý utká s každým, Pekař a spol. vyzvou v sobotu Boston a v pondělí Pittsburgh.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.