bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Kšeft s elitním bekem padnul, v Ottawě jsou ale i tak spokojení

3. září 2022, 8:00

Jiří Lacina

Jedním z nejlépe posílených týmů do sezóny 2022-23 bude asi Ottawa Senators. Nedávno se v tom duchu vyjádřil pro oficiální server NHL Tim Stützle, spokojenost těsně před tréninkovým kempem vyslovil také hlavní stavitel mužstva Pierre Dorion.

Sice se spekulovalo o možném příchodu ještě jednoho obránce, konkrétně o Jakobu Chychrunovi z Arizony, Dorion už ale do mužstva do začátku kempu významněji sahat nebude. Cena za beka Coyotes se mu zdála příliš vysoká. Hlavními posilami tak zůstávají Alex DeBrincat, Claude Giroux a Cam Talbot. Hráči Ottawy se sejdou ke společným tréninkům v Canadien Tire Centeru 21. září.

„S týmem, který máme, se před kempem cítíme velmi pohodlně,“ řekl generální manažer Ottawy před několika dny na vlnách rádia TSN 1200. „Máme rozhodně šikovnější tým, než jsme měli loni. Podstatné je, abychom zůstali zdraví.“

„Krom mladíka Ridlyho Greiga jsou všichni nyní zdraví, takže jsme v pohodě. Loni možná leckdo hrál pod svoje možnosti, ale nyní se cítíme velmi dobře. Kdybychom mohli získat obránce do první nebo druhé dvojky, není žádným tajemstvím, že bychom to ještě udělali,“ dodal Dorion.

Potíž je, že ostatní týmy neví, co si za takového hráče říct. Arizona prý chtěla za Chychruna dvě volby v prvním kole draftu a nějaký mladý talent k tomu. Posílení nesmí být za cenu nepřiměřených nákladů. Většina generálních manažerů ukazovala v řadách Ottawy na hráče, jichž se stavitel mužstva nechtěl zbavit. Zájem o Jakea Sandersona, Robyho Jarventiea nebo Shanea Pinta bral Dorion jako kompliment pro jeho skautský štáb, jmenované mladíky si ale zatím míní ponechat.

Chabot, Zub, Holden a Hamonic by měli práci v obranné třetině zastat. Od Zajceva se čeká zlepšení. Šanci dostanou mladí, a když bude opravdu nutné někoho přivést, nemáme prý mít obavy.

Zbývá podepsat dva chráněné volné hráče. Útočníka Alexe Formentona a obránce Erika Brännströma. S agenty obou borců Dorion jedná a očekává, že se všechno včas stihne. „Do začátku kempu, pokud ne před ním, budou oba pod smlouvou,“ slibuje manažer.

Vyloučit nelze ani příchod někoho na zkušební kontrakt, jinak má ale Pierre Dorion soupisku za uzavřenou a s jejím stavem je před začátkem sezóny velmi spokojen.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.