bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Laine v Columbusu začal třemi góly, pondělní duel však proseděl na střídačce

9. února 2021, 15:27

Vojtěch Balon

Finský ostrostřelec Patrik Laine byl skoro dva týdny na marodce a dalších 48 hodin po výměně z Winnipegu do Columbusu strávil v povinné karanténě. Ve svém novém působišti v NHL se uvedl třemi góly, nicméně pondělní duel proseděl na střídačce.

V úvodním utkání (3:6) proti loňskému finalistovi z Dallasu ještě Laine střelecky mlčel, v následné odvetě (4:3) ale gólem přispěl k vítězství a v neděli proti Carolině (5:6) se trefil hned dvakrát. Suma sumárum, rodák z Tampere před pondělním duelem pálil v Ohiu tempem gól na zápas.

Finova trefa proti Dallasu byla spíše odměnou za jeho zarputilost, proti Hurricanes se ale Patrik Laine trefil v obou případech ze "své" pozice na vrcholu levého kruhu. Posuďte sami:

Laineho první gólová rána:

Laineho druhá gólová rána:

Dvaadvacetiletý snajpr okomentoval svou střeleckou formu poměrně suše: „Nikdy jsem neměl problémy se střelbou,“ pousmál se. „Musím jen pracovat na ostatních aspektech hry: zavážení puku do útočné třetiny, přesilovky, souboje o puk. V posledním zápase jsem se už cítil lépe, ale ještě to není ono. Ale jsem si jistý, že forma přichází,“ poznamenal v neděli.

K ještě větší radosti mu zatím chybí týmový úspěch, Columbus totiž ve dvou ze tří úvodních zápasů Laineho éry prohrál (před pondělním duelem). Jednou to bylo vinou nevídaného nerozumění mezi videorozhodčími v Torontu, pracovníky u videa v Columbusu a arbitry na ledové ploše. Ti totiž chybně uznali gól Caroliny za stavu 3:3, ačkoliv akci předcházel jasný ofsajd. „Horší vtip jsem snad neviděl,“ zlobil se Laine. 

Jen pro doplnění, peprného komentáře od columbuského trenéra Johna Tortorelly na vrub tohoto selhání, které Blue Jackets pravděpodobně stálo bodový zisk, jsme se překvapivě nedočkali. „Tohle ať vysvětlí liga,“ uzavřel téma známý bouřlivák, který za svou trenérskou kariéru zaplatil už (minimálně) 162 tisíc dolarů na pokutách.

Navzdory velmi dobré střelecké formě však Laine narazil v pondělním duelu. John Tortorella ho ve druhé třetině odvetného utkání proti Carolině posadil na střídačku kvůli špatně odvedené práci v defenzivě. Finský útočník byl na ledě u druhého inkasovaného gólu ve 33. minutě a posledních 26 minut a 19 vteřin střetnutí si nezahrál.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.