bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Lauko skóroval v premiéře za Boston! Je to neuvěřitelné, říká

17. září 2018, 14:00

Martin Voltr

Parádně se za mořem uvedl osmnáctiletý útočník Jakub Lauko. V neděli odehrál první přípravný zápas v dresu Bostonu, a rovnou poprvé skóroval. A to dokonce proti obhájcům Stanleyova poháru z Washingtonu.

Buď NHL, nebo farma, nebo návrat do Chomutova. Ale juniorka už nejspíš nikoli. Takové varianty se během léta vyrýsovaly v otázce nejbližší budoucnosti talentovaného chomutovského odchovance, jehož si v letošním draftu vybral Boston ze 77. místa.

K co nejlepší výchozí pozici si pomohl hned v prvním zápase Bruins v přípravě na NHL. Tři minuty před koncem první třetiny bitvy s Washingtonem otevřel skóre střelou z mezikruží mezi betony.

Boston nakonec vyhrál 2:1 po samostatných nájezdech, ve kterých už Lauko neuspěl – mimochodem proti českému brankáři Vítku Vaněčkovi. Za Capitals jinak nastoupil i Jakub Vrána, za Boston zase elitní centr David Krejčí a na střídačce čekal jako druhý brankář Daniel Vladař.

Mladý útočník si po zápase užil velký zájem novinářů. „První zápas a hned gól... Je to pro mě neuvěřitelné. Byla to skvělá zkušenost a těším se na další zápasy, pokud přijdou,“ soukal ze sebe. Radost po první trefě měl obrovskou. „Říkal jsem si: Panebože, dal jsem gól, co mám teď dělat? Byl to hezký pocit,“ usmál se. 

Lauko nastoupil ve čtvrtém útoku, na ledě strávil 14 minut a 21 sekund. K brance ze své jediné střely přidal tři hity a dva bloky, jeho výkon chválili i trenéři. „Na osmnáctiletého kluka neměl větší problémy. Gól je spíš bonusem, ale celkově odehrál dobrý první zápas. Působil klidně, nezdálo se, že by byl nervózní,“ uvedl asistent Joe Sacco.

Až další dny rozhodnou o tom, kde bude Jakub Lauko pokračovat. „Snažím se maximálně pracovat na ledě i mimo led. Doufám, že v Americe zůstanu i na sezonu, a nezáleží kde,“ ujistil i se zmínkou farmy v Providence. „Dělám pro to všechno,“ dodal.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.