bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Legenda ještě neřekla poslední slovo! Jumbo Joe se upsal Floridě

13. srpna 2021, 16:53

Matěj Hodoval

Možná nejstarší hráč příštího ročníku. Legendární útočník Joe Thornton má před sebou nejspíš poslední šanci získat vysněný Stanleyův pohár, o který se snažil celou svou kariéru. Jako svou další destinaci si vybral slunnou Floridu.

Jsou hráči, kteří obětují hokeji celý svůj život, a pověsit brusle na hřebík by pro ně bylo jedno z nejtěžších životních rozhodnutí. Jedním takovým ikonickým veteránem je i vousáč Joe Thornton, který rozhodně patří mezi legendy National Hockey League.

Věk na ukončení kariéry by měl, vždyť 2. července oslavil již dvaačtyřicáté narozeniny. Jenže jeho touha po slavném poháru neutichá, ba naopak. Po roční štaci v kanadském Torontu si vybral nové působiště.

O služby velezkušeného útočníka s 1680 starty v nejlepší hokejové lize světa projevili zájem Panthers, kteří už vloni dokázali, že mají kvalitu, aby v následujících letech o cennou trofej zabojovali.

Po Samu Reinhartovi tak nyní podepsali i Thorntona. Kontrakt je pochopitelně na jednu sezonu a podle dostupných informací by měl mít hodnotu 750 tisíc dolarů.

Jak hodnotí příchod vousatého forvarda generální manažer Bill Zito? „S více než 1600 starty v lize přináší do našeho týmu i sestavy hodně zkušeností. Nelze pochybovat o jeho touze po úspěchu,“ líčí.

„Jsme velmi nadšení, že si vybral náš klub a věří tomu, co zde na Floridě budujeme,“ dodává Zito v oficiální zprávě Panthers.

Thornton vloni oblékal dres Maple Leafs, v němž odehrál čtyřicet utkání a zapsal dvacet kanadských bodů. V play-off se vytouženého úspěchu nedočkal, Toronto totiž vypadlo už v prvním kole s Montrealem.

Dosud se na novou sezonu připravoval se švýcarským Davosem. Pakliže si Zdeno Chára nenajde na trhu s volnými hráči nového zaměstnavatele, stane se Jumbo Joe nejstarším hráčem, který v tuto chvíli v NHL nastupuje.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.