bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Legenda NHL se stěhuje! Chicago vyměnilo Duncana Keitha

12. července 2021, 20:46

Marek Hedbávný

Duncan Keith, jeden ze strůjců dynastie Chicaga z minulé dekády, poprvé v kariéře v rámci NHL mění angažmá. Nově bude hrát za Edmonton.

Oilers získali zkušeného beka výměnou za perspektivního mladíčka Caleba Jonese, součástí trejdu je zřejmě i výběr na draftu ve třetím kole.

Keith oslaví tento týden 38. narozeniny. Dosud v NHL v součtu s play off odehrál bezmála 1 400 zápasů. Je tedy jasné, co si od něj Edmonton slibuje.

Oilers sice mají v kádru dvě superhvězdy, Connora McDavida a Leona Draisaitla, s play off se ale rok co rok velmi brzy loučí.

Keith ví, co je pro úspěch potřeba udělat. Vždyť s Blackhawks vyhrál hned tři Stanley Cupy. Kromě toho má dvě zlaté olympijské medaile.

Dvojnásobný držitel Norris Trophy pro nejlepšího obránce NHL je i v pokročilém věku hodně platný: v 54 zápasech letošní sezony získal patnáct bodů (4+11).

Přesto...

Tenhle trejd má z pohledu Edmontonu několik ale.

Tím prvním bezesporu je, že 24letý Caleb Jones má vše před sebou. Mnozí mu prorokují zářnou budoucnost. Jenže teď ji spojí s Chicagem.

A ještě jedno ale: Keith zatíží platový strop 5,5 miliony dolary. Smlouvu má na nadcházející dvě sezony. Vyplatí se Edmontonu?

KOMPLETNÍ ZNĚNÍ VÝMĚNY:

Duncan Keith a Tim Söderlund z Chicaga do Edmontonu, výměnou za Caleba Jonese a podmíněnou volbu ve třetím kole draftu 2022

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.