bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Lotyši to dokázali. Girgensons ovládl hlasování a zahraje si All-Star Game!

4. ledna 2015, 10:00

Tomáš Zatloukal

A nejoblíbenějším hokejistou NHL se stává... Zemgus Girgensons! Lotyšský útočník buffalských Sabres převálcoval ve volbě do All-Star Game i ty největší superhvězdy světového hokeje a díky pilným krajanům a dalším podporovatelům, kteří mu odeslali přes 1,5 milionů hlasů si poprvé zahraje v Utkání hvězd. V šestce fanoušky vybraných hráčů Girgensonse doprovodí Jonathan Toews, Patrick Kane, Brent Seabrook, Duncan Keith a Corey Crawford, tedy pět opor Chicaga Blackhawks.

Girgensons si pozornost Lotyšů zasloužil plným právem, v Buffalu odvádí solidní výkony a sklízí pochvaly i od náročného kouče Teda Nolana, se kterým spolupracuje také v národním týmu. "Hraje za nás skvěle," hlásí hlavní trenér Šavlí. Co to znamená řečí čísel? 20letý forvard zaznamenal za 38 utkání rovných 20 kanadských bodů, 11krát skóroval. Ve slaboučkém mančaftu Sabres patří k tomu nejlepšímu, nejeden expert jej považuje za budoucnost Buffala.

Přesto Girgensonsovo vítězství v hlasování do All-Star Game budí mezi hokejovou veřejností údiv. Sám hráč krčil při pohledu na průběžné výsledky rameny: „Viděl jsem počty hlasů. Není toho moc, co s tím můžu udělat.“ Podpory příznivců si na druhou stranu vážil. "Máme u nás doma v Lotyšku opravdu zapálené hokejové nadšence. Je to úžasné." Rozdělen mezi dva pocity zůstal i po finálním sčítání, poté co se dozvěděl o svém triumfu, prakticky zopakoval předešlé výroky.

"Je to trochu trapné a legrační zároveň. Nevím, kde se všechny ty hlasy vzaly. Ano, tušil jsem, že mě mí krajané dobře znají, ale že jejich podpora zajde tak daleko, mě ani nenapadlo. Opravdové šílenství," říkal Girgensons rozpačitě v interview pro LA Times. Sympatický bojovník s 28 na zádech se na každý pád může těšit na své premiérové Utkání hvězd, které letos hostí Columbus v Nationwide Aréně. Termín určitě znáte, ale pro připomenutí: 24. až 25. ledna.

Na závěr drobné statistické okénko. Fanoušci z celého světa poslali celkem přes 35 milionů hlasů, což znamená 52% nárůst oproti All-Star Game v roce 2012. Onen výraz "z celého světa" není žádnou zbytečnou nadsázkou, naopak je naprosto na místě, protože hned 27 procent z celkového počtu přijatých hlasů přišlo od lidí mimo Severní Ameriku (neuvěřitelný nárůst o 7 tisíc procent (!) ve srovnání s rokem 2012). Spousta z nich jistě byla poslána právě z Lotyšska.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.