bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Loučí se finská brankářská legenda. Pekka Rinne ukončil kariéru

13. července 2021, 16:12

Daniel Fekets

Osmatřicetiletý gólman Pekka Rinne oznámil svůj odchod do hokejového důchodu. Dlouholetá opora Nashvillu v uplynulé sezoně zasáhla do 24 zápasů a pomalu ale jistě přepustila své místo mezi tyčemi krajanovi Sarosovi.

Už v sezoně 2005/2006 Rinne naskočil do prvních zápasů v kanadsko-americké NHL. Celkem v nejlepší hokejové lize světa odchytal 772 zápasů, přičemž Nashvillu zůstal věrný až do současné doby.

S Predátory sice Stanley Cup nikdy nezískal, ale v sezoně 2016/2017 měl k němu v pozici brankářské jedničky velmi blízko. Ve finále však jeho tým narazil na Pittsburgh.

Svého největšího individuálního ocenění se dočkal o sezonu později, kdy se stal držitelem Vezina Trophy. Za finský národní tým nastoupil na čtyřech světových šampionátech, v roce 2016 si navíc zachytal i na světovém poháru.

„Již více než 15 let jsem byl na neuvěřitelné cestě s organizací Nashvillu. Zavedla mě do míst, kam jsem si ani neuměl představit, že se někdy dostanu,“ řekl Rinne. „Rozhodnutí ukončit kariéru nebylo vůbec snadné, avšak vím, že teď nastal ten správný čas.“

Při své děkovné řeči nezapomněl ani na své nejbližší: „Jsem vděčný za svou rodinu a všechny v organizaci Nashvillu. Na své spoluhráče, trenéry a lidi ve vedení budu vzpomínat v tom nejlepším,“ uzavřel.

Tisková konference, na které Rinne oficiálně oznámí své rozhodnutí o ukončení kariéry, proběhne ve večerních hodinách.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.