bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Máme mladé kluky, ze kterých vyrostou hvězdy, věří Filip Hronek

7. listopadu 2019, 7:05

Radim Sochor

Detroit Red Wings jsou momentálně v krizi. A ta krize není zrovna malá. Z posledních třinácti zápasů si totiž Rudá křídla připsala pouze jednu výhru. Filip Hronek po zápase s Rangers však myslel pozitivně a věří, že úspěšné období jeho týmu přijde.

První perioda zápasu mezi Rangers a Red Wings byla vyrovnaná, v té druhé ale Rangers nasázeli soupeři tři rychlé góly a Detroit byl v problémech. Nicméně právě tříbrankové manko nastartovalo hostující tým k poměrně solidnímu tlaku. Detroit Lundqvista zasypal velkým množstvím střel, ale vytěžil pouze jeden gól.

Třetí třetina patřila jednoznačně Detroitu, paradoxně ji však ovládli domácí. Hosté měli k dispozici přesilovou hru a zdálo se, že by právě ta mohla pomoct ke snížení skóre z 3:1 ve prospěch Rangers. Opak byl pravdou. Gregg McKegg zavezl puk do útočného pásma a vystřelil, jeho pokus vyrazil Howard pouze před sebe, kde byl Bertuzzi. Ten chtěl odehrát puk pryč, ale upadl, a tak si jej zmiňovaný McKegg dobruslil a zametl do branky. Šlo o jeho premiérový gól v dresu Rangers. „Takové góly bychom neměli dostávat. Stalo se a myslím, že nás to i zlomilo do další části zápasu. My si prostě nesmíme nechat dávat laciné góly. To je náš největší problém. Pak to jen těžko doháníme,“ řekl po zápase Filip Hronek.

Český obránce zažívá solidní sezónu, co se individuálních výkonů týče. Momentálně má 8 kanadských bodů za tři góly a pět asistencí. „Je těžké mluvit o tom, jak se daří mně, když pořád prohráváme. Na tohle se v tuhle chvíli koukat nedá.“

Detroit má solidní první formaci ve složení Bertuzzi, Larkin, Mantha. Tato trojice nasázela už úctyhodných 19 gólů z 35 vstřelených. Nutno dodat, že jde o mladé hráče a ne žádné zkušené mazáky. Nechybí Detroitu právě zkušenosti, které do týmu dříve dodávali například Dacjuk nebo Zetterberg? „Takhle po zápase je těžké hodnotit, proč nám to teď nejde. Máme mladé kluky, ze kterých jednou vyrostou hvězdy. Organizace se snaží, mění se kompletně tým. Detroit chce zapracovat mladé hráče. Chce to opravdu čas,“ řekl základní stavební kámen defenzívy Detroitu.

V některých médiích se poslední dobou dost spekulovalo o budoucnosti Jeffa Blashilla u týmu Red Wings. Nicméně Hronek má o této situaci zcela jasno a právě tyhle spekulace jsou dle něj naprosto zbytečné. „Nemyslím si, že je to tady jako u nás, kde čeští novináři dělají z podobných situací velké aféry. Stačí se podívat na dění okolo Hradce, je tam spousta novinářů, která do toho furt šťourá. Zbytečně. Určitě tomu tímhle nepomůžou.“

Do áčka se snaží probojovat mladičký Filip Zadina, který momentálně hraje v AHL za Grand Rapids. Krajana by v Detroitu Hronek uvítal. „Píšeme si docela často. Pomůže mu to, že se v AHL vyhraje a pak by v Detroitu mohl plnit důležité role,“ dodal na závěr jeden z nejlepších českých obránců.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.