bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Marchandův večer: sebraný mobil i zraněná ruka. Špinavost, kritizuje Pastrňák osudný faul

21. ledna 2022, 16:00

Tomáš Zatloukal

Po rozbruslení šprýmoval, po zápase už mu do smíchu nebylo. Brad Marchand má za sebou pestrý večer. Nejdřív cestou z ledu obral jednoho z fanoušků o mobilní telefon a nahrál na něj vzkaz. "Dneska si to užiju," hlásil. Jenže jeho slova se později tak úplně nenaplnila, jedna z největších bostonských hvězd mač s Washingtonem nedohrála. Na muže přezdívaného "Krysa" si počíhal Garnet Hathaway a srazil Marchanda na mantinel. Výsledek? Zranění pravé ruky, nejspíš ramena.

Dvě minuty za nedovolené bránění.

Tak "ocenili" arbitři Hathawayův zákrok na tahouna Bruins.

Co přesně se ve druhé třetině na ledě TD Garden seběhlo? Marchand bojoval za brankou Caps o puk s Michalem Kempným, Hathaway přijel do souboje jako třetí hráč a zezadu postrčil "Krysu" na mantinel.

Výsledkem byla prudká bolest, která zkřivila Marchandovi obličej. A hlavně zranění. Marchand ještě nějaký čas pobyl na střídačce, potlučené rameno (možná klíční kost) si chladil pytlíky s ledem. Ruku nemohl vůbec zvednout.

Před závěrečnou dvacetiminutovkou Medvědi ohlásili, že jejich nejproduktivnější hráč ze zdravotních důvodů už do hry nezasáhne.

"Je to k vzteku, když vidíte "Marchieho" padat na mantinel po nefér zákroku," štvalo bostonského kouče Bruce Cassidyho. "Ten faul se mi pranic nelíbil. Od Hathawaye už jsem stejný viděl v minulosti," dodal Cassidy. 

"Byla to špinavost, vůbec se mi ten zákrok nezdál," přidal se s kritikou Hathawaye David Pastrňák. Český šutér zazářil proti Capitals dvěma góly. "Marchie" je jeho oblíbený kumpán, byť v této sezoně spolu už tak často nehrají.

Kromě Marchanda si odnesl zranění z napínavého duelu s Washingtonem také Anton Blidh. Toho převálcoval parní válec číslo 43, tedy Tom Wilson. 

Marchand rozděluje hokejové fanoušky na ty, co jej milují a na ty, co mu nemohou přijít na jméno. V poslední době na sebe upoutal pozornost třeba slovní přestřelkou s Vincentem Trocheckem.

"Srovnávat nás dva? To je jako postavit vedle sebe Lamborghini a Toyotu Prius," napsal na sociální sítě. Později se opřel i do Trocheckova klubu. Carolinské Hurikány označil za důvod, proč mají hokejisté NHL tak vysoké srážky z platů.

I takové provokace jsou pro některé příznivce NHL záminkou, byť nepochybně ne legitimní, proč Marchandovi přát zranění.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.