bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Marchandův víkend: dva excesy ve třech dnech

30. listopadu 2021, 17:24

David Zlomek

Záživný víkend má za sebou Brad Marchand. V dresu Bostonu odehrál dva zápasy, v obou byl vidět. Kromě své produktivity ale světu opět předvedl i svou stinnou stránku, a to v obou zápasech. Jednou udeřil verbálně, podruhé fyzicky. Nyní si tři zápasy odpočine.

O pátečním konfliktu mezi Bradem Marchandem a Artěmijem Panarinem už jsme psali – ale pro připomenutí.

Zápas mezi Bruins a Rangers se blížil ke konci a mezi střídačkami bylo značné napětí, které vyústilo hozenou Panarinovou rukavicí na Marchanda. Jak posléze vyšlo najevo, Marchand měl mít vůči Rusovi narážky na Rusko a napjaté vztahy mezi Panarinem a tamním politickým režimem.

“Ztratil jsem hlavu,” kál se posléze útočník Rangers.

Výsledek? NHL potrestala Panarina nejvyšší možnou pokutou pět tisíc dolarů, Marchand vyvázl bez následků.

“Myslím, že měl být taky potrestaný,” pokračoval ještě upřímně Panarin. “Já tu hádku nezačal. Jasně štěkali jsme po sobě, ale když zaútočí na rodnou zemi, je to něco jiného. Každý Rus by se bránil.”

Mnoho fanoušků se ohradilo, že jednání NHL vlastně nedává smysl. Už roky podporuje vyváženost mezi mužským a ženským hokejem, snaží se podpořit minority apod. Nyní se ale stane něco takového a nic se neděje? Kam se poděl boj proti xenofobii a rasismu?, ptali se fanoušci na sociálních sítích.

Aby toho nebylo málo, Marchand “zaúřadoval” i o pár dní později.

Sotva se rozběhla první třetina mezi Bostonem a Vancouverem, Marchand ztratil puk a frustraci si vybil podlým zákrokem na Olivera Ekmana-Larssona. 

Výsledkem bylo slyšení u disciplinární komise, která mu udělila trest.

Marchand si nezahraje tři zápasy a necelých 92 tisíc dolarů z jeho platu půjde do hráčského fondu.

Pro třiatřicetiletého útočníka jde o sedmou suspendaci, osmkrát byl pak pokutován. 

Takový ale Marchand je. Dokáže být otravný, zákeřný či podlý, všechno to ale doplňuje výjimečným hokejovým umem. V obou víkendových zápasech si připsal asistenci, proti Canucks dokonce skóroval.

A jen pro doplnění, v součtu posledních šesti sezon byla bodově produktivnější pouze nadpozemská dvojice z Edmontonu McDavid s Draisaitlem.

O tom, že Marchand patří mezi nejlepší hráče ligy, není sporu, svými častými excesy si však tuto pověst kazí.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.