bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Martinez zastavoval rány se zlomeným chodidlem! Přesto mu hrozí odchod z Vegas

27. června 2021, 15:19

Patrik Czepiec

Sebezapření k vyřazovací části tak nějak automaticky patří. Alec Martinez je dalším z řady hráčů, kteří museli do bojů o pohár lorda Stanleyho vyrukovat se zdravotními patáliemi. Ale zlomenina? Jak vidno, existují tvrďáci, které ani taková indispozice nezastaví.

Zkušený zadák navíc rozhodně nebyl jen do počtu. Martinez v play off odehrál všech 19 utkání s průměrným časem na ledě 22:32. V týmové tabulce mu v tomto ohledu patřilo třetí místo, pouze elitní obránci Alex Pietrangelo a Shea Theodore nasbírali ještě o několik desítek vteřin vyšší ice time.

Dík patří doktorům

Dvojnásobný držitel Stanley Cupu s Los Angeles přiznává, že bez pomoci zdravotnického personálu, který mají hráči Vegas k dispozici, by určitě musel pauzírovat.

„Bez nich bych to nemohl zvládnout. Odvedli parádní práci a jsem jim vděčný za to, že mě pokaždé dokázali připravit tak, abych se mohl vyrovnat klukům, kteří byli ve své nejlepší formě,“ cituje bezmála stokilového beka web ESPN.

I když je Martinez velmi důležitou složkou v oslabení a také defenzivním parťákem útočnějšího Alexe Pietrangela, podařilo se mu v nadstavbové části sezony sesbírat šest bodů včetně čtyř tref. K tomu přidal 72 bloků, což je doposud nejvíc z celé soutěže.

„Musel jsem kvůli zranění hodně odpočívat, snažit se stát hlavně na druhém chodidle, zmírňovat otok,“ popisuje Martinez rutinu, která jej provázela. „A taky jsem o tom pochopitelně nemohl moc mluvit.“

Přesto byl pro tým obrovským přínosem. „Slovy ani nedokážu vyjádřit, jak podstatný jeho výkon je,“ chválí kouč Peter DeBoer skrze oficiální stránky klubu. „Není náhodou, že dosáhl už na dva poháry. V těžkých situacích roste. Takových hráčů nemáte na soupisce nikdy dost.“

Konec rytířského tažení?

Červené světlo za brankou rodák z Rochester Hills rozzářil i v závěrečném utkání sezony, když Golden Knights srovnali stav šestého semifinále na 2:2. Další gól už ovšem nepřidali, přičemž Artturi Lehkonen po necelých dvou minutách rozsekl prodloužení.

Zatím není jasné, zda to nebyla poslední branka Aleca Martineze v barvách klubu z města hříchů. V létě by totiž mohl vstoupit na trh s volnými hráči. Bez protihodnoty momentálně může pláchnout Reilly Smith, Ryan Reaves, Brayden McNabb, Nick Holden nebo třeba Tomáš Nosek. Vegas má pod smlouvou 22 mužů a k dispozici jen tři miliony dolarů.

Dá se navíc reálně očekávat, že Martinez bude mířit na svou poslední dlouholetou smlouvu. Za nedlouho zapadne mezi skutečné veterány. Uplynulý kontrakt mu vynášel čtyři miliony ročně a nemá mnoho důvodů chodit s částkou níž. Jeho zkušenosti jsou k nezaplacení, vždyť třeba ve finále 2014 rozhodl vítěznou ranou o zisku titulu.

„Abych byl upřímný, zatím nad dalším pokračováním tolik neuvažuji,“ říká třiatřicetiletý Američan. „Porážka je čerstvá a opravdu mě mrzí, finále jsme měli na dosah. Ale v minulosti jsem se naučil, že pokud chcete ligu vyhrát, potřebujete trochu štěstí. Zároveň se nám toho hodně povedlo, jelikož do semifinále se bez dobrého hokeje nedostanete.“

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.