bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Mazanec: Subban je takový šašek kabiny

18. listopadu 2016, 15:00

Jan Šlapáček

Úvod sezóny si určitě představoval jinak. Marek Mazanec si během přípravného kempu vybojoval v Nashvillu pozici brankářské dvojky, nicméně když nastoupil do branky, žádná sláva to nebyla. Před pár dny byl dokonce poslán na farmu, ale díky drobnému zraněního Rinneho se dostal zpátky do prvního týmu. Mladý brankář nám poskytl rozhovor po zápase v Torontu.

Po návratu z farmy do NHL jste odchytal duel na ledě Toronta, který Vám ovšem nevyšel ideálně...

Určitě jsme chtěli vyhrát. Dát první gól a uklidnit se. Bohužel se to nepodařilo, dostali jsme brzy gól a začali se trápit. Bylo to jedno velké utrpení.

Jaká je nyní Vaše role u týmu?

Pekka Rinne měl nějaké menší zranění, proto jsem se dostal zpátky do prvního týmu. Sezónu jsem zde začal jako dvojka, nyní tu jsme nahoře tři a uvidíme, jak se to všechno vyvine.

V minulé sezóně jste do NHL vůbec nezasáhl. Je ta cesta do nejlepší hokejové ligy světa už trošku frustrující?

Je to tak. Poslední tři roky jdu rok od roku, podepisuji novou smlouvu a čekám, jaká příležitost se naskytne. Letos v létě neprodloužilo vedení smlouvu Huttonovi a já doufám, že si mě tady nechají.

Přitom kemp se Vám vydařil a určitě jste věřil, že budete mít jistější místo brankářské dvojky...

Tohle je jednoduše hokej. Nepovedou se Vám tři zápasy a hned Vás posílají na farmu, abyste si více zachytal a dostal se do herní pohody. Takhle to prostě chodí.

Máte nějaké zprávy od vedení?

Zatím se nic neřeší, nikdo na mě neřve. Sezóna je dlouhá a všichni ví, že není jednoduché skočit jednou za měsíc do branky. Nicméně něco chytit musím..

Mluvil s Vámi někdo v klubu například o nějakém dlouhodobém plánu?

Dlouhodobý plán si nejdříve musím zasloužit výkony na ledě. Zatím jsem ale nepřesvědčil nikoho natolik, abych dostal například tříletou smlouvu.

V klubu s Vámi působí Subban. Jaká je to změna oproti Weberovi?

On je úplně jiný člověk. Zatímco Shea byl takový opravdový lídr kabiny, tak P.K. se stará především o zábavu, je to takový šašek. Na ledě má však svojí roli a plní jí bez problémů.

A nechybí Vám právě takovýhle lídr, jakým byl Weber?

V kabině stále nějací lídrové jsou. Například Mike Fisher, Mike Ribeiro, kteří tomu umí dát nějaký směr. V tomhle problém nevidím.

 

Autor rozhovoru: Ivana Paulová

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.