bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Měl prodávat, nakonec posiloval. Nashville na poslední chvíli měnil taktiku

13. dubna 2021, 13:26

Jakub Hromada

Nashville bude zajímavé sledovat. Tuhle větu mohli zahlédnout uživatelé sociálních sítí v posledním týdnu nespočetněkrát. A nakonec se naplnily poslední spekulace, které popíraly hromadný nashvillský výprodej. Přišel Erik Gudbranson.

Predators byli již skoro na dně své divize, nebylo divu, že se začalo mluvit o odchodu klíčových opor týmu. Nejskloňovanějším jménem byl Mattias Ekholm. Švédský obránce by byl zřejmě nejlepším obráncem, kterého by někdo při letošní uzávěrce přestupů získal, jeho cena byla ale natolik tučná, že se všichni generální manažeři raději zdrželi.

V prostředí zámořských novinářů kolovala informace, že Ekholmova protihodnota je zaseknuta na prvním kole draftu a prospektovi, jenž patří mezi vycházející elitu.

Týmy se začaly zajímat také o Filipa Forsberga, Mikaela Granlunda či Erika Haulu.

Jenže Predators vyhráli 12 z posledních 15 zápasů a hráči vyslali vedení jasný signál, že před branami play-off rozhodně nehodlají stavět. Navíc hokej je pořád byznys a majitelé (až na výjimky) přestavby a rozprodávání příliš nepodporují. Chtějí do play-off a bojovat o Stanley Cup.

A generální manažer Poile svému týmu věří, vidí v něm velký potenciál. „Nikdy jsem pozici prodávajícího nezaujal. Ostatní manažeři mi sice volali, ale museli by nabídnout opravdu balík, aby mě přesvědčili prodat nějakého ze svých hráčů,“ komentoval zákulisí uzávěrky přestupů ze své kanceláře.

Nedá se říci, že by znatelně posílil. Jedná se spíše o signál důvěry, z Ottawy získal Erika Gudbransona. Ten letos zářné výkony nepodává, nicméně v nejhorším kanadském týmu má nesmírně těžkou pozici. Musí bránit rychlíky jako McDavida, Ehlerse, Marnera a další.

V Centrální divizi se dočká trochu jiného stylu hokeje, hraje se více defenzivně, a to mu bude vyhovovat. Proto je za sedmé kolo draftu 2023 a Brandona Fortunata skvělou akvizicí do obranných řad.

Nashville v současnosti brání tenký dvoubodový náskok před pátým Chicagem, zespoda se dotahuje také zlepšující se Dallas. Ten ztrácí sice už šest bodů, ovšem všechny může získat ze zápasů, které má k dobru.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.