bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Mike Fisher: Končím. Rozhodnutí bylo těžké, ale správné

3. srpna 2017, 15:00

Michal Sobotka

Svou kariéru mohl ukončit se Stanleyovým pohárem v rukách. Jako kapitán ale Nashville v poslední sérii nedokázal dovést k vytoužené trofeji. Nyní nastal čas hokejovou kapitolu života ukončit. Útočník Mike Fisher dává NHL vale.

Skončit se má na vrcholu, říká se. Mike Fisher tuto větu splnil, ačkoli na Stanley Cup v loňské sezoně nedosáhl. Přesto se s Nashvillem probojoval až do finále, navíc v pozici kapitána. V létě ale přišel čas na změnu a kanadský útočník se tak v 37 letech rozhodl pro konec kariéry. „Nejtěžší rozhodnutí, jaké jsem kdy učinil. Vím ale, že je správné,“ uvedl.

V NHL stihl odehrát 1088 zápasů a rozdělil je mezi dva týmy – Ottawu a Nashville. Fisher se nejcennější klubové trofeje nikdy nedočkal, ale mezi hráči byl vůdčí osobností. Svědčí o tom také fakt, že od roku 2008 zastával u Senators, a později i Predators, roli alternujícího kapitána. V posledním ročníku se dočkal i „céčka“.

„Hokejem jsem se živil drtivou většinu života a já si to užíval. Nabízel jsem lidem zábavu a mohl jsem vidět jejich nadšení. Všechno mi bude chybět, včetně spoluhráčů, trenérů a samozřejmě hry samotné,“ stojí v rozlučkovém dopise, který se objevil na webu Tennessean.

V roce 1998 Fishera do NHL draftovala Ottawa, ve které vydržel až do sezony 2010/11, v jejíž průběhu zamířil do Nashvillu. Finále Stanleyova poháru si vyzkoušel už v kanadském hlavním městě. V pěti zápasech ale Senators nestačili na Anaheim.

Fisherovi se poměrně dařilo i na mezistátní úrovni. S Kanadou má na kontě dvě stříbrné medaile ze světových šampionátů 2005 a 2009. Jeho manželkou je navíc hvězda country hudby Carrie Underwoodová.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.