bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Minnesota bude hostit Arizonu, Los Angeles čeká zápas s Ottawou

27. listopadu 2022, 19:51

Viktor Pavlovec

Nejprestižnější hokejová liga světa se opět rozjede už ve 20:00, kdy Vejmelkova Arizona vyzve Wild. Následovat bude čtveřice zápasů, která vyplní brzké pondělní ráno. Natáhnout vítěznou sérii má v plánu Seattle. Naopak o ukončení mizérie budou usilovat v Chicagu. Živou vodou polití Canucks chystají útok na pozice kanadské dvojice z mrazivé Alberty.

Už ve 20:00 uslyší úvodní hvizd Xcel Energy Center, kam zavítá Arizona. Wild nejsou v lehké pozici, jelikož neustále balancují na hraně divoké karty, kterou nyní drží Blues. V závěsu jsou navíc Predators a právě Coyotes. Celek z vyprahlé pouště už mnoho favoritů zaskočil především díky zákrokům českého maskovaného muže. Podaří se Kojotům uspět i tentokráte a výrazněji se zapojit do bojů o účast ve vyřazovací části? U Wild navíc visí otazník nad startem Jonase Brodina a Ryana Hartmana. 

Následovat bude bitva Blackhawks s Jets, která odstartuje v 1:00. Chicago bude stále postrádat zraněného Tylera Johnsona a nejistý je i start Sama Laffertyho. Navíc celek z Original Six padl už šestkrát v řadě a pomalu ztrácí kontakt s konkurencí. Naproti tomu Winnipeg až na některé výpadky hraje stabilně a drží se na druhém místě Centrální divize hned za Dallasem. Trápí jej jen rekonvalescence Nikolaje Ehlerse, jehož zpětné zařazení do sestavy se před nedávnem opět vzdálilo.

Anaheim vyzve ve 2:00 rozjeté Krakeny. Ti nepřestávají udivovat hokejové analytiky a připomínají Vegas v jejich první sezoně. Nyní budou moci svou vítěznou sérii natáhnout již na pět zvládnutých duelů v řadě. Seattle zatím hraje těžce nad očekávání a útočí na přední lídry Západní konference. Naproti tomu Ducks až na nepatrné záchvěvy prohrávají prakticky permanentně a nemohou se odlepit ode dna NHL. Navíc budou pravděpodobně postrádat i Johna Klingberga. O favoritovi tohoto duelu tedy není pochyb.

Ve stejný čas vyjedou na domácí led i Kosatky, které si budou chtít políčit na Žraloky. Canucks se konečně zvedli a díky velkým úspěchům proti Las Vegas a Lavinám o sobě dávají hlasitě vědět. Dávat pozor musí hlavně Calgary a Edmonton, kteří už na svého soupeře nemají tak velký bodový polštář a souboj o divokou kartu v Pacifické divizi se nám začíná pořádně dramatizovat. V San Jose se po čtyřech prohrách z pěti zápasů vše vrací do starých kolejí. Sharks se znovu vzdalují šance na postup a sezona se opět nevyvíjí dobře.

Poslední zápas noci se odehraje ve 4:30 v Kalifornii, kam zamíří Ottawa. Kings se proti Žralokům oklepali ze třech porážek v řadě a budou chtít znovu zaútočit na druhé místo v Pacifické divizi, které zatím drží Seattle. Ottawa v souboji odpadlíků prolomila sérii proher výhrou nad Kačery, ale zatím je společně s Blue Jackets u dna celé konference a na zlepšení to nevypadá. Navíc postrádá centra Joshe Norrise.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.