bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Minnesota oznámí jméno nového kapitána před startem sezony. Kdo bude nástupcem Koivua?

25. listopadu 2020, 20:20

Ondřej Mach

Do října roku 2009 Minnesota kapitány rotovala, na dalších dvanáct let se týmovým lídrem stal Mikko Koivu. Jenže klubová legenda v organizaci před časem po patnácti sezonách skončila a Wild musí hledat nového vůdce.

Na koho bude Minnesota spoléhat se hokejoví fanoušci dozví ještě před začátkem nového ročníku. „Jmenujeme nového kapitána a posuneme se dopředu,“ potvrdil pro oficiální server NHL generální manažer Bill Guerin.

Koivu byl prvním stálým kapitánem Wild, do té doby se v této roli jednotliví hráči střídali po měsíci. Finský útočník za klub odehrál 1 028 utkání, vstřelil 205 branek a přidal 504 asistencí. V počtu nahrávek, zápasů a bodů je na prvním místě v historii organizace.

Jenže od nové sezony bude hájit barvy Columbus Blue Jackets. Guerin případné kandidáty na post kapitána komentovat nechtěl: „Máme tady nějaké dobré kluky, opravdu dobré lidi.“

Nabízí se například zkušený útočník Zach Parise, který za Minnesotu válí od roku 2012. Roli kapitána kromě toho už zastával v sestavě New Jersey Devils. Další variantou by mohl být obránce Ryan Suter.

Mimo hru není ani další zadák Matt Dumba, v souvislosti s ním se však hojně spekulovalo o případné výměně. Generální manažer Guerin ale tvrzení, že se Dumbu snaží vyměnit, vyvrátil.

„Jsem připravený zahájit sezonu s ním na soupisce a jsem za to opravdu rád. Je to dobrý mladý hráč, miluji jeho soutěživost,“ zmínil Guerin.

Šestadvacetiletému bekovi zbývají tři roky ze současné smlouvy, která mu ročně vynáší šest milionů dolarů. Loni Dumba nastoupil do 69 zápasů s bilancí šesti gólů a osmnácti asistencí. Jeho osobním maximem je 50 bodů (14+36) z ročníku 2017/18.

Čtěte také:
Žádný hokej? Aspoň jsem s rodinou, říká Karlsson
Liga chce stáhnout hráče skoro o půl platu. Nový ročník je v ohrožení

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.