bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Mrázek bude po operaci palce mimo hru. Zatím na dobu neurčitou

4. února 2021, 17:08

Tomáš Němčík

Český reprezentační gólman se na začátku nové sezóny rozchytal do výborné formy. Bohužel pro Hurikány se ve svém čtvrtém zápase Mrázek srazil s Maxem McCormickem, což českého gólmana přibrzdilo, ze střetu si totiž odnesl zranění pravého palce na ruce. Mrázek už je po operaci, kterou podstoupil ve středu, a nyní jej čeká rekonvalescence.

Situace Hurikánů je hned v úvodu sezóny zkomplikovaná. Petr Mrázek měl být jedničkou v letošní sezóně a v jejím úvodu to svými výkony jen potvrzoval. S úspěšností 95,5% zákroků a průměrem 0,99 obdržených branek na zápas kraloval a stále kraluje těmto statistikám, další starty v následujících zápasech vinou zranění nepřidá.

„Je to jedna z věcí, kterou bude muset přetrpět. Doufám, že všechno půjde dobře a budeme ho mít brzo zpátky. Už den po zápasu jsme věděli, že jeho zranění nebude banalita a že nám bude chybět delší dobu. Je to čára přes rozpočet, obzvláště v této sezóně, kdy tým potřebuje mít dva kvalitní gólmany,“ okomentoval situaci kouč Rod Brind’Amour.

Mrázek se zranil během svého čtvrtého startu v sezóně, kdy do něj ve třetí minutě první třetiny v rychlosti najel jeho spoluhráč Max McCormick. Zápas musel dochytat James Reimer, který dotáhl Hurikány k pohodlnému vítězství 4:1.

„Mluvil jsem s Mrázkem po zápase a říkal, že se cítí dobře, akorát vůbec nemůže pohnout s pravým palcem. Doufám, že se během pár týdnů uzdraví a bude připraven pomoct týmu. Nevím, kdy se vrátí, ale snad všechno půjde dobře, když se on sám cítí dobře,“ přidal pár slov Martin Nečas.

Jedničkou Hurikánů teď zřejmě bude dvaatřicetiletý kanadský gólman James Reimer, který chytá v nejprestižnější hokejové lize světa už od sezóny 2010/2011. V letošním ročníku si zatím připsal čtyři starty, ve kterých vždy dovedl svůj tým ke zdárnému konci. Jeho úspěšnost zákroků je nyní na 91,5% s průměrem 2,19 obdržených branek za zápas.

Dočasnou dvojkou bude po dobu nepřítomnosti Mrázka pětadvacetiletý Alex Nedeljkovic, který zatím strávil valnou většinu své kariéry na farmě Hurikánů. V kanadsko-americké NHL si připsal zatím pouze šest startů, ve kterých si držel úspěšnost zákroků na 90,7% s průměrem 2,55 obdržených branek za zápas.

„Myslím si, že Nedeljkovicovi věříme dostatečně a u Reimera jsme si stoprocentně jistí, známe jeho schopnosti,“ začal útočník Hurikánů Jordan Martinook. „Letos už předvedl několik výborných zákroků, kterými nás udržel v zápasech, věříme mu. Je však jasné, že bychom byli rádi, kdyby se Petr Mrázek uzdravil co nejdříve, ale nesmí to zas uspěchat, chceme ho zpátky v plné síle,“ dodal.

„Samozřejmě Alexe známe dobře, už jsme s ním pracovali a věříme mu. Ještě nemá s NHL tolik zkušeností, ale v AHL své kvality ukázal. Dáme mu určitě šanci a uvidíme, jak se s ní popere,“ prohlásil kouč Hurikánů.

Další zápas Carolina sehraje v pátek ráno, kdy na domácím ledě přivítá Černé jestřáby z Chicaga. Hurikáni budou chtít natáhnout svou pětizápasovou šňůru výher v letošním ročníku a také šestizápasovou šňůru výher nad celkem z Chicaga.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.