bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Mrázek se vrátil jako legenda. Byl fenomenální, smekají parťáci z Caroliny

6. dubna 2021, 11:05

Tomáš Zatloukal

Smyšlenou tiskovou zprávou odkazující na basketbalovou ikonu Michaela Jordana. Tak oznámili Hurikáni z Caroliny, že se Petr Mrázek vrací do jejich branky. Na jejím konci stálo jordanovské "I'm back," tedy "Jsem zpátky." Český gólman poté předvedl návrat hodný krále. Vynuloval střelce dallaských Hvězd a zásadně přispěl k nejtěsnější výhře 1:0. Když hledali Mrázkovi spoluhráči slovo, jakým výtečný výkon popsat, shodli se Vincent Trocheck s Jordanem Martinookem na výrazu "fenomenální."

Když chce vyhrát, musí udržet nulu.

Takové pravidlo platí pro Petra Mrázka v sezoně 2020/2021.

Zatím vyhrál třikrát, pokaždé s čistým kontem. To se povedlo v moderní éře NHL (od sezony 1943/44) jen pěti dalším brankářům. Pascal Leclaire v roce 2007 natáhl sérii dokonce na čtyři mače.

Více než statistické perličky je ovšem pro Mrázka důležitý povedený comeback po zranění palce.

Nejprve se rozchytal pod brutální kanonádou v AHL (43 zákroky přispěl k výhře a stal se první hvězdou večera), teď zazářil i na nejprestižnější scéně.

"V první třetině jsem se dost hledal, byl jsem v brance rozlítaný. Ve druhé už jsem nabral jistotu a puky se ode mě už tolik neodrážely," popsal Mrázek pro NHL.com.

Devětadvacetiletý gólman podotkl, že mu rozhodně prospěl start na farmě. "Samozřejmě, že mi to pomohlo, vždyť jsem dva měsíce nechytal. A hokej je o dost jiný z branky než ze skyboxu."

Dallas vynuloval díky 28 zákrokům. "Dvě třetiny neměl příliš práce, zato v posledních pěti minutách vytáhl proti Stars tři, čtyři spektakulární zákroky," chválil Mrázka kouč Caroliny Rod Brind'Amour.

Mrázek se stal první hvězdou večera a opět si vylepšil svá neuvěřitelná čísla, za 242 minut v této sezoně inkasoval jen tři branky (průměr 0,75 gólu na zápas) a lapil 91 z 94 střel (úspěšnost k 97 procentům).

Parádní představení nezůstalo bez odezvy u spoluhráčů.

"Jsme rádi, že je zpátky. Byl fenomenální. To, že se vrátil čistým kontem, je určitě dobře pro jeho sebevědomí," řekl na Mrázkovu adresu Trocheck.

"Když jsme to potřebovali, podržel nás. Byl fenomenální," přitakal Martinook.

Pro trenéra Brind'Amoura je Mrázkův výkon skvělou zprávou. Sice se říká, že jedna vlaštovka jaro nedělá, nicméně kanadský brankář James Reimer se opakovaně ukazuje jako pan Postradatelný.

O jeho výměně se spekuluje stále silněji, Hurikáni by rádi posílili defenzívu. Brankoviště by pak dostali na starost Mrázek s Alexem Nedejlkovicem. Osvědčili se už oba.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.