bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

My jsme tu taky! Nenápadný Winnipeg atakuje čelo tabulky

28. listopadu 2022, 15:00

David Zlomek

Moc se o nich nemluví. Skoro vůbec. Nicméně Jets kosí jednoho soupeře za druhým a atakují čelo tabulky. Parta kolem Kylea Connora proplouvá sezonou bez větších zaškobrtnutí, tým funguje a zatím to vypadá, že by mohl naplno odčinit minulou nepovedenou sezonu.

Na konci minulého ročníku to vypadalo, že v Jets je snad vše špatně. Nezvládnutá sezona, rozviklaná kabina, změna trenéra, drama při výstupních rozhovorech či spekulace o odchodu Duboise či Scheifeleho.

Jako šmahem zázračného proutku se s novým ročníkem vše změnilo a Winnipeg válí. Hraje v nabité divizi, vždyť pravidelně soupeří s Minnesotou, St. Louis, Coloradem či Dallasem, ale i přes to se drží na druhém místě a na Stars, kteří mají o dva zápasy více, ztrácí pouhý bod. 

Jets se pyšní čtvrtou nejlepší defenzivou v lize. Velkou měrou tomu pomáhá i hvězdný Connor Helleybuck, jehož úspěšnost zákroků je na elitní úrovni 92,5 %. Oproti minulé sezoně jde o razantní zlepšení a opět se ukazuje, že právě on je klíčem k úspěchu Jets. 

Dalším bodem je rozhodně týmovost. Jets hrají jako celek, nikdo nevybočuje, každý si pečlivě plní své úkoly. A jde to vidět i na bodování. V tom týmovém totiž v podstatě nikdo nevyniká, body sbírají pravidelně téměř všichni. 

Hned osm hráčů získalo více než deset bodů. Dokonalým příkladem, jak to nyní u Jets funguje, byl poslední zápas na ledě Chicaga. Winnipeg zasypal Chicago sedmi brankami. Třináct z osmnácti hráčů si připsalo alespoň bod.

„Jestli chcete být úspěšní, existuje jen jeden recept. Sezona je dlouhá, každý musí k úspěchu něčím přispět,“ ví dobře Pierre-Luc Dubois. „Jde to zápas od zápasu. Někdy někdo pomůže víc v útoku, jindy v obraně. Takhle se chceme prezentovat, dnes jsme odvedli dobrou práci.“

A trenér Rick Bowness svého svěřence doplnil: „Každý útok se prosadil, na to se dobře dívá. Je třeba, aby dávali góly i kluci ze třetí a čtvrté lajny, to se nám daří.“

Jediný, kdo opravdu vyčnívá, je bek Josh Morrissey. Ten vede týmové bodování s třiadvaceti body, téměř třetinu z nich získal v přesilovce. I díky třem asistencím v posledním utkání se vyšplhal na třetí místo produktivity mezi beky a hlasitě se hlásí o to, aby byl alespoň v debatě o Norris Trophy.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.