bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Naděje jménem Skinner. Oilers vsadí na mladého gólmana

15. ledna 2022, 13:40

David Zlomek

Poslední naděje. Jinak se to ani nedá nazvat. Bolístka Edmontonu na pozici gólmana se nedaří vyléčit. A tak se organizace upíná k nadějnému Stuartu Skinnerovi. Ten byl v týdnu povolán z farmy a počítá se s tím, že odchytá sobotní zápas proti Ottawě.

Mike Smith je zraněný a Mikko Koskinen je absolutně z formy. Zdá se tak, že Oilers ani nemají jinou možnost.

„Kromě jednoho nebo dvou z kluků farmy jsme byli všichni negativní. Já si dělal asi ještě další tři testy, abych se přesvědčil, že fakt můžu skočit na letadlo a odletět,“ popisoval hektické povolání do NHL Skinner.

Třiadvacetiletý gólman má debut v NHL dávno za sebou, letos už má v nejlepší lize světa odchytáno deset zápasů. Úspěšnost zákroků drží nad 91,6 procenty, povedlo se mu vyhrát čtyři utkání.

„Je to super. Dostal jsem příležitost něco odchytat v NHL, pak jsem chytal i dost na farmě. Takže na vytížení si nestěžuji,“ dodal.

Oilers musejí doufat, že vytížení v NHL bude přibývat. Situace s gólmany je totiž opravdu kritická a mnoho fanoušků se shoduje, že pokud Edmonton pomýšlí na úspěch, jednoduše bude muset přijít výměna.

Jedním z důvodů, proč Tippett ukázal na Skinnera, je jeho rozehranost. Zatímco jeho svěřenci hráli poslední zápas před deseti dny, Skinner za sebou má nedávné zápasy na farmě.

„Skinner hrál před pár dny, zatímco Koski už je nějakou dobu bez zápasu,“ vysvětloval Tippett. „V tréninku vypadá jako gólman NHL. My, trenérský štáb, i hráči v něj mají důvěru. To je důležité.“

Start proti Ottawě bude ideální příležitostí. Oilers s ní totiž prohráli naposledy v prosinci roku 2019, od té doby následuje pouze série výher.

Pokud se Skinner chytne, tak by mohl odehrát i další dva domácí zápasy. Olejáři nastoupí proti Floridě a Calgary.

„Vypadá opravdu dobře,“ pochvaluje si Skinnerovy výkony i Leon Draisaitl. „Nejsem žádný trenér gólmanů, ale v každém zápase, co nám chytal, nás držel. Má v sobě ohromný potenciál.“

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.