bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Náhrada za Kessela? Pens potřebují od Galchenyuka více

22. listopadu 2019, 13:30

Ondřej Mach

V létě se stal součástí velké výměny, v rámci které klub po čtyřech letech opustil ostrostřelec Phil Kessel. Alex Galchenyuk tak musí čelit tlaku, zda dokáže vyhlášeného kanonýra alespoň částečně zastoupit, zejména pak v přesilových hrách, které patří mezi největší zbraně Pittsburghu. Pětadvacetiletý útočník však na první zásah v dresu s Tučňákem na hrudi stále čeká.

Třináct utkání. Galchenyuk je jediným pravidelně hrajícím útočníkem Penguins, jenž se v tomto ročníku ještě neprosadil. Americký hokejista přitom většinou nastupuje vedle hvězdného Jevgenije Malkina ve druhé útočné formaci.

Za zmínku určitě stojí, že Galchenyuka na startu sezony trápily zdravotní problémy, kvůli kterým vynechal devět utkání. Jejich příčinou byla alergická reakce na kousnutí pavouka, pětadvacetiletý útočník tak nebyl u pětizápasové vítězné série Pittsburghu.

Po svém návratu na led zaznamenal čtyři asistence, momentálně jich má na kontě celkem šest. O nepřesvědčivých výkonech svého svěřence promluvil i trenér Tučňáků Mike Sullivan.

„Musí se na zápasy více soustředit, aby je odehrál správným způsobem,“ řekl jednapadesátiletý kouč na konci minulého týdne. „Musí vyhrávat souboje o puk, být silný u mantinelu a zlepšit všechny herní detaily. Pokud se střelci nedaří, tak by se měl zaměřit na jiné věci, které můžete ovlivnit. Když se bude soustředit jen na každé další střídání, tak góly přijdou.“

Mužstvo od rodáka z Milwaukee rozhodně potřebuje více, zvlášť v situaci, kdy největší týmová hvězda Sidney Crosby bude chybět ještě alespoň měsíc. Dalším zraněným je Nick Bjugstad, naopak do sestavy se proti Islanders po pauze vrátil útočník Patric Hörnqvist.

Rozhodně však není důvod k panice, Galchenyuk zažil delší úseky bez vstřelené branky i v sezoně 2015/16, kterou zakončil nakonec se třiceti přesnými zásahy. V posledních letech skončil pokaždé o jednu trefu pod dvacetigólovou hranicí.

S trochou nadsázky se dá říct, že bodový příspěvek největší letní posily nahrazuje trochu nečekaný střelec. Bryan Rust nikdy nepatřil mezi nejproduktivnější hráče Penguins, už v uplynulém ročníku ale zaujal osmnácti brankami. Sedmadvacetiletý forvard letos vinou zranění několik klání vynechal, v jedenácti odehraných duelech ovšem skóroval osmkrát a je druhým nejlepším střelcem týmu.

Kdy se Alex Galchenyuk dočká prvního gólu v dresu pensylvánského celku? Další příležitost bude mít už dnes v noci, kdy Pittsburgh hostí New Jersey.  

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.