bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Nakládal je šťastný, už trénuje s Canes. Dostane číslo čtrnáct

17. října 2016, 15:00

Martin Schwarz

Český obránce Jakub Nakládal se letos na podzim nenudí. Nejdříve odcestoval společně s reprezentací na Světový pohár do Toronta, aby následně řešil, kde vlastně začne sezónu 2016-2017. Nakonec jej do služby povolala Carolina, s níž rodák z Pardubic upekl jednoletý kontrakt a jako zatím poslední přibyl na soupisku Hurikánů. V pondělí ještě trikot nového zaměstnavatele neoblékl, ale už s mančaftem trénoval na ledě vancouverské Rogers Areny.

Oficiální webové stránky klubu ještě před utkáním proti Canucks (Hurricanes jej prohráli 3:4 po prodloužení) avizovaly, že jejich nová akvizice do střetnutí na kanadském kluzišti nezasáhne. Zároveň však přispěchaly s doplňujícím vysvětlením. Osmadvacetiletý zadák se již připojil ke zbytku výběru, okusil první trénink s partou z Raleighu a poznával spoluhráče. „Jsem šťastný, že tu mohu být,“ zářil Nakládal při debatě s novináři. „Mohl jsem dnes trénovat, což je pro mě dobré.“

Jak ale představitelé organizace přiznali, nepotrvá dlouho a bývalý hokejista Calgary Flames či Spartaku Moskva prožije debut na nové adrese. „Stráví nějaký čas s asistentem trenéra Stevem Smithem a pak bude chvíli sledovat, jakým způsobem hrajeme,“ vykládal hlavní kouč mužstva Bill Peters. „Ještě se párkrát rozbruslí a poté zapřemýšlíme, jestli jej nasadíme už v Albertě.“ Carolina totiž příští klání svede s Edmontonem, který pod střechou nedávno otevřeného svatostánku Rogers Place požene hlučné publikum.

Připomeneme, že Jakub Nakládal nakoukl do NHL vůbec poprvé teprve minulou sezónu, do té doby brázdil výhradně evropská kluziště. Za Plameny stihl sedmadvacet střetnutí, nižší ligu AHL si vyzkoušel v barvách Stockton Heat. Tam vyrukoval mezi mantinely pětatřicetkrát. „Je velký rozdíl, jestli hrajete hokej tady v Americe, nebo v Evropě. Přeci jen, jde o nejlepší soutěž na světě,“ srovnával dosavadní zkušenosti. 

Přivykat jiným rozměrům kluziště tolik nemusí, zvládl na něm řadu zápasů během uplynulého ročníku, když navíc zavítal s českou reprezentací na Světový pohár, otestoval menší ledovou plochu znovu. „Prostoru je méně, takže hra bývá rychlejší a agresivnější. Hráči v NHL jsou jednoznačně nejlepší na světě. Disponují chytrostí, rychlostí, i šikovností,“ ví dobře majitel extraligového titulu s Pardubicemi.

Zmíněný Světový pohár ostatně sehrál výraznou roli ve směřování Nakládalovy budoucnosti. Bylo mu jasné, že pokud chce vzbudit zájem některého z klubů, musí na prestižním podniku odvést co možná nejlepší výkony. A to se mu, alespoň dle slov trenéra Peterse, podařilo. Lodivod carolinské střídačky shodou okolností asistoval Mikeu Babcockovi na lavičce javorových listů, tudíž pozoroval českého beka naživo. „Myslím, že hrál dobře. Teď přichází k nám a pomůže zdůraznit hru,“ sdělil Peters svá očekávání.

Kouči Hurricanes napomáhá i strana, na kterou Nakládal drží hokejku. K levákům mezi obránci postrádali Canes dalšího zadáka hrajícího napravo. Zejména poté, co na marodku odešel Ryan Murphy. „Když je v každém obranném páru jeden pravák a jeden levák, umožňuje nám to lepší forčeking,“ zdůrazňoval Peters.

Ročník narození 1987 se dozvěděl i číslo dresu, s jakým bude nastupovat. Obdrží čtrnáctku, v Calgary nosil číslo třiatřicet. „Vím, že tuto sezónu mohu být lepší a lepší,“ dodal Nakládal závěrem.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.