bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Narozeninový dárek od Dallasu! Heiskanen podepsal na osm let

17. července 2021, 20:46

Daniel Fekets

Opravdu velmi lukrativního kontraktu se dočkal zadák Miro Heiskanen den před svými dvaadvacátými narozeninami. Finskému hokejistovi po minulé sezoně vypršela nováčkovská smlouva, ovšem ta nová a vylepšená, udělá z trojky draftu 2017 pořádného boháče.

Za osm let si Miro Heiskanen vydělá necelých 68 milionů dolarů, tudíž necelých osm a půl milionů za rok.  

Takové smlouvy u obránců nepadají běžně. V sezoně 2020/2021 si na více peněz přišli jen Alex Pietrangelo z Vegas, P. K. Subban z New Jersey, kapitán Nashvillu Roman Josi, legenda Kings Drew Doughty a švédský bek ve službách San Jose Erik Karlsson.

Dallas ukázal, že si služeb tohoto borce opravdu cení. Vidí v něm svou světlou budoucnost, delší smlouvu u Hvězd už totiž nikdo jiný nemá. Na více peněz si v organizaci Stars přijdou už jen útočná esa Tyler Seguin a Jamie Benn.

„Je skvělé, že tady tak dlouho zůstanu. Samozřejmě je třeba udělat ještě hodně práce, ale je to velká motivace do dalších sezon. Tímto mám k vedení a fanouškům velký závazek. Doufám, že se všem odměním za důvěru co nejlepšími výkony,“ hlásil Heiskanen po podpisu.

Radost měl po dlouhých jednáních pochopitelně i generální manažer Dallasu Jim Nill: „Od chvíle, kdy jsme Mira draftovali, jsme věděli, že právě on bude jednou z vycházejících hvězd celé NHL. Podle mého soudu bude za pár let v nominaci na cenu pro nejlepšího obránce. Jménem majitele Toma Gaglardiho jsme Mirovi vděční za oddanost týmu a těšíme se, jak se bude neustále vyvíjet."

Odchovanec finského klubu Espoo Blues hrál těsně před svým odchodem za moře v IFK Helsinky. V Dallasu načne svou čtvrtou sezonu. Zatím v kanadsko-americké soutěži odehrál 245 zápasů, ve kterých si připsal 125 kanadských bodů.

Na podzim 2020 pomohl Hvězdám k postupu do finále, jeho tým však těsně pod vrcholem podlehl Tampě. Ve zmíněném play-off se opravdu zaskvěl, se šestadvaceti kanadskými body na kontě byl nejproduktivnějším obráncem soutěže, mimo jiné byl také na osmi plusových bodech ve statistice +/-.

Ve své kariéře zažil kromě finále Stanley Cupu i další úspěchy. Radoval se z titulu mistra světa do 18 let a také z bronzu v domácí finské lize. V první sezoně v NHL se dostal do sestavy nováčků a zároveň si zahrál na Utkání hvězd 2019.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.