bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Nashville jede! Josi a Saros hlavními tahouny, září i Duchene

14. listopadu 2021, 9:22

Tomáš Němčík

Organizace Nashvillu si v posledních sezonách procházela útlumem, a to i navzdory silné soupisce. Začátek současného ročníku Predátorům také nevyšel podle představ, avšak nyní se parta okolo kapitána Romana Josiho veze na vítězné vlně.

Když se člověk zamyslí nad nejsilnějšími týmy NHL, tak si představí mužstva jako Tampa Bay Lightning, Colorado Avalanche, Toronto Maple Leafs, nebo třeba v letošním ročníku skvěle hrající Carolinu Hurricanes. Žádný z těchto týmů však v posledních deseti zápasech nezískal tolik bodů jako právě Predátoři z Nashvillu.

Sezóna pro ně nezačala vůbec růžově. Z pěti úvodních duelů získali svěřenci Johna Hynese pouze dva body a nic nenasvědčovalo tomu, že by se měla situace nějak zásadněji měnit. Nicméně přišel zvrat a z následujících deseti zápasů Predátoři odjížděli z ledu hned osmkrát jako vítězové. Díky této skvělé sérii má Nashville v tuto chvíli na svém kontě devatenáct bodů, což jej zatím řadí mezi nejlepší celky soutěže.

Hlavními strůjci tohoto momentálního úspěchu jsou především čtyři hokejisté. Tím nejvýraznějším je bezpochyby kapitán Roman Josi, který po slabší sezóně opět patří mezi nejlepší obránce celé ligy. V patnácti zápasech se už šestkrát zapsal mezi střelce a desetkrát asistoval, z čehož vyplývá šestnáct kanadských bodů, díky kterým je v současné chvíli nejproduktivnějším bekem soutěže. Švýcar byl hodně aktivní také v posledním zápase, když proti Arizoně zaznamenal bilanci 2+2 a tři body za účast na ledě.

Druhým základním stavebním kamenem je Juuse Saros, jenž se po odchodu finského kolegy do hokejového důchodu stal gólmanem číslo jedna a zatím rozhodně nezklamal. V právě probíhajícím ročníku má na svém kontě dvanáct startů s úspěšností zákroků 92,7 %, v posledních čtyřech zápasech pustil kotouč za svá záda jen sedmkrát. David Rittich to tak bude mít velice obtížné, aby svého konkurenta v brankovišti přechytal.

Znovuzrození Matta Duchenea?

Třetím klíčem k úspěchu je Matt Duchene, který toho za patnáct zápasů v tomto ročníku stihl více než ve čtyřiatřiceti zápasech minulé sezóny. Duchene je s devíti góly a sedmi asistencemi nejproduktivnějším a druhým nejvytěžovanějším útočníkem svého týmu. Jen pro porovnání, v minulé sezóně jeho bilance činila 6+7.

K šikovnému zakončovateli potřebujete dvorního nahrávače. A přesně tuto roli plní Mikael Granlund, který má na svém kontě také šestnáct kanadských bodů. S bilancí 3+13 je zatím šestým nejlepším nahrávačem celé soutěže.

K těmto čtyřem hlavním strůjcům dobré formy se ale přidávají i jiní. Například poněkud neznámý čtyřiadvacetiletý útočník Tanner Jeannot podává dobré výkony, které jsou podpořeny i produktivitou. Povede se svěřencům Hynese na povedené výkony dlouhodobě navázat?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.