bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Návrat Micheala Ferlanda? Pokud NHL obnoví sezonu, může hrát v létě

3. května 2020, 12:40

Matěj Hodoval

Když Micheal Ferland přicházel do organizace Canucks, těšili se fanoušci Vancouveru na celkem nenápadného hráče, který však dokáže za sezonu nastřádat slušný počet kanadských bodů. Jenže k tomu nedošlo.

Proč?

Ferland totiž v dresu Kosatek stihl vinou zranění odehrát jen čtrnáct utkání, jedno přidal ještě za tým Utica Comets v AHL, tedy na farmě Vancouveru. V letošní sezoně National Hockey League tak posbíral pouze jednu branku a čtyři asistence.

Ještě před pozastavením soutěže se očekávalo, že rodák z Manitoby vynechá kvůli vracejícím se symptomům otřesu mozku zbytek sezony. S aktuálně přerušeným ročníkem však má forvard Canucks šanci, že si ještě letos zahraje. Pokud se samozřejmě bude pokračovat...

Mluvil jsem s Michealem Ferlandem minulý týden. Daří se mu dobře, trénuje. Pokud bychom tedy dohrávali sezonu v létě, myslím, že by na 100 % měl být připraven, vrátit se do hry,“ uvedl generální manažer Jim Benning.

Ferland se blíží ke konci prvního roku své čtyřleté smlouvy s Vancouverem, kterou podepsal v červenci minulého roku. Platový strop zatěžuje průměrně 3,5 miliony dolary.

Za zmíněnou cenu se jednalo o velmi zajímavou dohodu, vždyť Ferland se ve dvou předcházejících sezonách blýskl pokaždé alespoň čtyřiceti kanadskými body. Pakliže se jeho zdravotní trable nebudou opakovat, má ještě dostatek času přesvědčit také Vancouver o svých kvalitách.

Co se zbylé marodky Canucks týče, brankář Jacob Markström a obránce Christopher Tanev už jsou připraveni hrát. Naopak s návratem útočníka Joshe Leivoa si stále vedení v čele s Benningem není jisto.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.