bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Návrat Ryana O'Reillyho na led se začíná blížit!

26. března 2023, 17:30

Viktor Pavlovec

Toronto netrpělivě vyhlíží návrat svého centra na ledová kolbiště. Kanadský útočník si před několika týdny zlomil prst, a tým se tak musel v závěru sezony obejít bez jeho pomoci. Nyní ovšem vše vypadá slibně a O'Reilly by mohl po delší odmlce opět obléknout dres Maple Leafs.

Toronto za bývalého kapitána St. Louis obětovalo nemalou protihodnotu, ale Kanaďan se po přesunu k Maple Leafs bodově chytil. Z osmi zápasů, které stihl v dresu nového zaměstnavatele odehrát, získal úctyhodných pět bodů.

Pak však přišlo zranění, a to v tu nejmenší vhodnou chvíli. Blíží se totiž samotný závěr základní části, kdy by týmy měly ladit chemii formací a připravovat se na vyvrcholení v podobě základní části.

O’Reilly si zlomil ukazováček na levé ruce, když ho 4. března ve Vancouveru zasáhl střelou Auston Matthews. O tři dny později v New Jersey podstoupil operaci, aby se prst zafixoval.

Prognózy návratu vousatého centra už však konečně začínají dostávat reálné obrysy. Akvizice, kterou Kyle Dubas v přestupové uzávěrce ulovil, se už totiž pomalu začíná připravovat s týmem.

Ryan O’Reilly se v sobotu ráno poprvé od zlomeniny prstu postavil se svými spoluhráči na led. Trenér Sheldon Keefe dokonce řekl, že centr sám bruslil už v pátek.

„Už i zpracovával a střílel puky. Dělá opět další krok. Takže se určitě vrací zpátky.“

„Chtěli jsme ho vzít na trip do Caroliny, aby mohl trénovat s týmem,“ řekl Keefe po dobrovolném ranním bruslení Leafs před zápasem s Hurricanes.

„Cítí se lépe, ale bude velmi opatrný,“ doplnil. „Jedna věc je manipulovat s puky a střílet. Ale kontakt, zvláště u centra provádějícího vhazování, zabere čas, aby se ujistil, že má prst patřičně zahojený a minimalizuje jakékoli riziko opětovného zranění.“ 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.