bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Navrátilec do sestavy Sens Michálek: Cítím se báječně

14. dubna 2015, 19:20

Jan Prošek

Zpráva, která pravděpodobně potěšila všechny české fanynky a fanoušky National Hockey League. Velmi podobný pocit zažili také příznivci Ottawy přímo v zámoří. Útočník Milan Michálek vynechal posledních jedenáct zápasů dlouhodobé části vinou zranění způsobeným během srážky s Brewerem. Nyní je už třicetiletý forward připraven naskočit do hry, v rozhovoru pro stránky soutěže mimo jiné uvedl, že se vyřazovacích bojů nemůže dočkat, kvalitně trénoval a je připraven pomoci mužstvu dostat se, co nejdál bude možné.

Milan Michálek nahradí útočníka Zacka Smitha. Velezkušený forward Chris Neil, který zmeškal 28 posledních zápasů vinou zranění prstu, již trénuje, ale do zápasu číslo jedna ještě nezasáhne. Nyní zpátky k českému hráči. „Cítím se velmi dobře. Poslední dobou se hodně věnuji tréninku a posilování, abych zápasovou absenci co nejlépe nahradil. Jsem stoprocentně připraven zasáhnout do bojů o slavný Stanley Cup. Se spoluhráči jsme něco odtrénovali, myslím, že to bude fungovat dobře,“ nechal se slyšet jihočeský rodák.

Zpráva o návratu zkušeného hráče potěšila i kouče týmu. „Před zraněním pro nás byl velmi užitečným hráčem, což se také potvrdilo během jeho zranění. Podle mého názoru našemu týmu velmi chyběl, hra bez něho nebyla tak aktivní, jak jsme si představovali. Ostatně, není to jen můj názor, ale i mého kolegy, asistenta,“ řekl pochvalná slova hlavní kouč Dave Cameron.

Michálek v době, než se nešťastně zranil, hrával v první formaci s Kyle Turrisem a Markem Stonem. Do elitní lajny se dostal díky vyřazení Clarka MacArthura ze sestavy (otřes mozku).  Nyní by mohl Cameron najít pro rodáka z Jindřichova Hradce místo ve druhé útočné formaci. Na ledě by pobýval s Mikem Zibanejadem a Bobbym Ryanem. Navrátilec do sestavy by si tedy pro první zápas pohoršil. Pokud by podal dobrý výkon, je možné, že by se vrátil zpět do elitní trojice útočníků.

S nynější novou rolí je Milan Michálek velmi dobře seznámený. „Vím, že pravděpodobně začnu ve druhé formaci. Neberu to tak, že si pohorším. Vracím se po zranění, navíc hned do prvního zápasu play-off. Jsem rád, že už budu hrát zápas, cítím se báječně,“ uzavřel.

 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.