bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Nejdivnější hattrick historie? Chicagský Hartman poslal dva kotouče do prázdné branky

9. ledna 2017, 16:30

Martin Zíta

Ryan Hartman v noci na pondělí v souboji Chicaga s Nashvillem vstřelil zřejmě nejpozoruhodnější hattrick v historii soutěže. Střelecký účet otevřel odrazem o bok těla a poté poslal dva kotouče do prázdné branky.

Dvě branky do prázdné branky týmu k vítězství moc často nepomáhají. Chicagu ale v noci na ponděli pomohly. Kuriózně se v obou případech trefil nováček Ryan Hartman. Chicagský mladík se tak netradičně dočkal prvního hattricku v kariéře.

První hattrick kariéry si pamatuje zřejmě každý hokejista. Některé hattricky dokonce vstoupí do historie. Auston Matthews vstřelil tři góly, respektive hned čtyři, hned ve svém prvním zápase, zatímco český útočník Petr Sýkora čekal na svůj první hattrick dvanáct sezon a osmatřicetkrát odcházel z ledu se dvěma góly – mimochodem větší hattrickovou smůlu žádný hráč v historii NHL neměl.

Hartman předvedl celkově velmi netradiční střelecké představení. Cestu za třígólovým příspěvkem zahájil gólem, při kterém se mu kotouč do branky odrazil od levého boku těla, načež následovalo zmíněné.

Nikdo jiný navíc do střelecké listiny v mezičase nepromluvil a dvaadvacetiletý nováček se zároveň může chlubit, že jeho hattrick byl naprosto čistý.

Hartman se díky vystoupení proti Nashvillu dostal v sezoně už na deset přesných tref a mezi nováčky mu v tomto ohledu patří páté místo. Také se stal nejmladším hráčem Blackhawks (22 let a 110 dní), který vstřelil hattrick od 7. května 2010, kdy se třikrát trefil Jonathan Toews (22 let a 8 dní).

Vstřelit při hattricku hned dva kotouče do odkryté branky při soupeřově power play je hodně netradiční, možná až dokonce divné. Nabízí se otázka, povedlo se taková věc ještě někomu? Povedla a dokonce to nebylo až tak dávno.

V roce 2012 se obdobné radosti dočkal Čech Milan Michálek, když v dresu Ottawy Senators přispěl k výhře nad Tampou Bay.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.