bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Nepořádám žádné rozlučkové turné, soustředím se jen na další střídání, říká Jágr

27. listopadu 2017, 10:44

Robert Rampa

Tom Gulitti patří mezi zámořské novináře, které Jágr neodmítá. Po vítězném zápase Calgary s Washingtonem z minulého týdne tomu nebylo jinak. Pokud je tahle sezona pro Jágra závěrečná, znamená to, že v domácí aréně Capitals se objevil naposledy. Jágra ani fanoušky hlavního města USA taková skutečnost ale vůbec nezajímala.

Když končil Gretzky, fanoušci týmu soupeře po zápase často Gretzkému tleskali tak dlouho, že ho donutili vrátit se na led klidně pětkrát. Chtěli se s hvězdou ligy patřičně rozloučit. Jenomže to už všichni věděli, že končí. U Jágra možná tak trochu doufají, že jeho příběh letos neskončí. A tak se Jágr ve Washingtonu žádného dojemného rozloučení bát nemusel. Sám na to myšlenky nemá.

„Vůbec nepřemýšlím nad tím, že jsem možná odehrál poslední utkání ve Washingtonu. Soustředím se na každé jedno střídání, každou minutu a šanci,“ vysvětloval Jágr míříc na pozápasový rotoped.

Nemá cenu vzpomínat na loňskou sezonu v první lajně. Jeho role je teď ve třetí se Samem Bennettem a Markem Jankowskim. „Nikdy jsem v takové roli nebyl. A nevadí mi to, protože je to nová výzva. Musím dělat jiné věci, než na jaké jsem byl zvyklý. I ze třetí lajny dokážu skórovat, pokud budu připravený,“ přijímá svou roli Jágr.

Návrat na led jednoduchý neměl, první tři utkání proseděl na tribuně, aby se dostal do formy. Za poslední tři sezony na Floridě přitom odehrál 320 z 328 možných utkání včetně plného zápřahu z té minulé. „Měl jsem docela štěstí. Věci se stávají z nějakého důvodu, takže si nestěžuju,“ dodává Jágr.

Trenér Calgary Glen Gulutzan projevil radost nad tím, jaký vliv má český útočník na mladé. Zejména na Gaudreaua. „Jágr miluje možnost pracovat a mluvit s Johnnym. Myslí si, že Johnny je vážně dobrý hráč. Kdokoliv za ním může přijít a promluvit si o hokeji,“ říká Gulutzan.

Trenérova slova Jágr podporuje. „Z posledních dvanácti utkání jsme vyhráli osm. A naše první lajna (Monahan, Ferland, Gaudreau) je tím důvodem. Jsem vážně ohromený a moc oceňuju, jak přistupují ke každému střídání,“ uzavírá Jágr.

Když hlasatel ve Washingtonu oznámil, že Jágr si připisuje asistenci na gól Giordana, halou proběhlo drobné zabučení. Jágr byl na bučení ve Washigtonu zvyklý při každém dotyku s pukem. Fanoušci mu připomínali tři sezony plné zklamání. Ty časy jsou už ale pryč.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.