bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Neposlušní Rusové. Ovečkin se na hotelu sešel s parťáky, Caps zaplatí přes dva miliony

21. ledna 2021, 10:45

Tomáš Zatloukal

Sedávají spolu v kabině i na střídačce, bok po boku trénují i hrají zápasy. Jenže jinde se scházet nesmějí. Takový je současný život hokejových profíků za velkou louží, tak velí nová pravidla NHL. Jako první je porušili ruští hokejisté ve službách Washington Capitals, během série zápasů na kluzištích soupeřů se Alex Ovečkin, Ilja Samsonov, Dmitrij Orlov a Jevgenij Kuzněcov potkali na hotelovém pokoji. Bez roušek. Výsledkem je pokuta 100 000 dolarů, tedy více než dva miliony korun, pro klub z hlavního města USA.

Ze základní části uběhl sotva týden a NHL má své první "covidové" hříšníky.

Jsou jimi Rusové z Washingtonu, parta kolem Alexe Ovečkina, co drží hodně pospolu. Na internetu najdete spousty fotek, jak vyrážejí během tripů po zámořských městech na večeře a podobně. Kdysi s nimi chodíval i český reprezentant s ruskými kořeny Dmitrij Jaškin.

Jenže současná sezona je v mnohém specifická a krom jiného zakazuje podobné kratochvíle. A to včetně posedávání na hotelových pokojích. Hráči totiž nově musí bydlet odděleně a mají zapovězeny návštěvy. Ovečkin a spol. se tím neřídili.

"Lituji svého rozhodnutí strávit čas se svými spoluhráči na hotelu. Beru to jako lekci a poučím se z toho," přispěchal elitní kanonýr s omluvou.

Chování celého kvarteta zklamalo washingtonské vedení.

Na klubových sociálních sítích visí následující prohlášení: "Náš realizační tým pracuje extrémně tvrdě na tom, aby vytvořil pro hokejisty bezpečné prostředí. Jsme zklamaní z toho, že se hráči rozhodli sejít na hotelu a porušit pravidla. Souhlasíme s pokutou od NHL."

Kromě pokuty z incidentu vyplývá pro Washington ještě jedna povinnost. Caps museli zapsat Ovečkina, Orlova, Kuzněcova i Samsonova na listinu hráčů, jejichž absence je spojená s COVID 19 protokolem. Kdo je tam zapsán, nesmí trénovat, ani hrát.

Kanadsko-americká liga nespecifikuje minimální čas, jaký na ní musí hokejisté strávit. Informace, zda měli Ovečkin a spol. pozitivní test na koronavirus není k dispozici. 

V případě, že je čtveřice hříšníků skutečně nakažena, se dá očekávat v sobotním zápase s Buffalo Sabres další start českého gólmana Vítka Vaněčka, případně washingtonská premiéra Craiga Andersona.

Také by se odložil Ovečkinův útok na Mikea Gartnera v historické tabulce kanonýrů. Od bývalého bombarďáka Caps a sedmé příčky dělí devítinásobného vítěze Richardovy trofeje už jen jediný gól. Gartner nasázel 708 branek.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.