bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

NHL se vrací k předchozímu modelu. Hrát se bude 82 zápasů a liga začne v říjnu, říká Bettman

13. července 2021, 15:57

Daniel Fekets

Kanadsko-americká NHL proběhne znovu od příští sezony s největší pravděpodobností v takovém formátu, jak ji mohli fanoušci znát z předkoronavirových časů. Hrát se bude tradičních 82 zápasů a zároveň dojde k rozdělení do Metropolitní, Atlantické, Centrální a Pacifické divize. Informoval o tom šéf NHL Gary Bettman na videokonferenci s manažery jednotlivých organizací.

Už dříve bylo plánováno, že v jednotlivých divizích dojde k malé změně. Arizona se přesune z divize Pacifické do divize Centrální, její místo pak obsadí nováček ze Seattlu. Tato výměna nastává z čistě geografických důvodů.

Videokonference se zúčastnil i Bettmanův zástupce Bill Daly. Řeč padla mimo jiné na další podmínky směřující do příští sezony. NHL doufá, že se v průběhu následujících dnů a týdnů podaří proočkovat co nejvyšší počet hokejistů. Plně očkovaní hráči totiž budou moct v rámci Kanady a Spojených států cestovat bez protokolů, trénovat bez omezení a zároveň se nebudou muset pravidelně testovat.

Má to však jeden háček. Vedení NHL počítá s tím, že míra očkování v těchto dvou zemích bude i nadále stoupat a kanadská vláda do začátku dalšího ročníku uvolní veškerá cestovní omezení.

Podle nynějších předpokladů liga začne v říjnu a její základní část skončí v dubnu. Na ni by samozřejmě navázalo play-off se šestnácti účastníky, po kterém bychom v průběhu června měli poznat nového či staronového držitele Stanley Cupu za sezonu 2021/2022.

Bude to tak podstatný rozdíl oproti sezoně právě skončené. Ta měla ve své základní části pouhých 56 zápasů a proti sobě se směly potkávat jen celky z jedné divize. Tomu všemu by měl být konec. Od příštího ročníku se všechny týmy v NHL spolu potkají minimálně dvakrát.

Přesný plán plánuje NHL zveřejnit ještě před letošním draftem, který je na programu 23. a 24. července.

Momentálně se pracuje se dvěma verzemi. Ta první do programu základní části zahrnuje přestávku v období zimních olympijských her, verze druhá tuto pauzu v rozpisu nemá.

Po neúčasti nejlepších hráčů světa na hrách v roce 2018 se už několik měsíců spekuluje, zda to v Pekingu 2022 vyjde či nikoliv. Nicméně ani po loňském prodloužení kolektivní smlouvy mezi NHL a NHLPA zatím k dohodě s Mezinárodním olympijským výborem nedošlo.

Čas k dosažení názorového konsenzu se krátí, ovšem jednání stále pokračují. „Minulé léto jsme vyjednávali v dobré víře s hráčskou asociací. Dohodli jsme se, že pokud budou správně nastolené podmínky a budeme schopni se domluvit ve všech otázkách, hráči pojedou do Pekingu. Nicméně stále ještě nic rozhodnuto není,“ pronesla Bettmanova pravá ruka Bill Daly.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.