bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

NHL v číslech: Nečas se stává důležitým hráčem pro Brind'Amoura

2. února 2021, 6:54

Adam Papoušek

V posledních týdnech bylo o českém hokeji napsáno mnoho negativního. Ovšem to neznamená, že stále nemůžeme nalézt pro české fanoušky dobré zprávy z té nejlepší hokejové ligy na světě. Jedna taková se týká Martina Nečase, který, zdá se, si získává čím dál větší důvěru od Roda Brind'Amoura.

Český rodák, který nedávno oslavil své 22. narozeniny, letos odstartoval druhou sezonu jako plnohodnotný člen kádru Hurikánů a zatím si nevede vůbec špatně.

Vzorek pro jakékoliv hodnocení je zatím sice malý (6 utkání), ovšem dostačující k tomu, abychom poznali, jaký prostor může letos Martin Nečas od hlavního trenéra týmu z Raleighu dostávat.

Nečas dosud odehrál průměrně 17 minut a 23 sekund na zápas. Větší zátěže mezi útočníky se dočkali pouze Sebastian Aho, Vincent Trocheck a Andrej Svečnikov.

Je to důsledkem toho, že Rod Brind'Amour českého mladého hokejistu posílá na led nejen při přesilových hrách, ale při absenci Teuvo Teräväinena už dokonce i při oslabení! Hráč, kterému kdysi mezi českými fanoušky bylo vyčítáno, jak je málo silný a špatný v defenzívě, se ve svém druhém ročníku NHL pomalu, ale jistě začleňuje mezi specialisty Hurikánů na oslabení.

Dost mu i pomáhá strategie týmu, když Carolina preferuje při nevýhodném počtu hráčů agresivní napadání soupeře. I to je ten důvod, proč Canes velice rádi na oslabení posílají méně urostlé, ale rychlé hráče jako Aho, Teräväinen (když je zdravý), McGinn a nyní i Nečas.

Dobrý vstup

Český útočník zažívá velmi solidní vstup do nového ročníku NHL. K dokonalosti chybí už jen lepší produktivita, která ale snad brzy přijde vzhledem k velmi dobrým výkonům Nečase.

Výše si můžeme všimnout, že spoluhráči s Nečasem vykazují lepší výsledky než bez něj ('Playdriving'), patří opět mezi nejlepší nahrávače v NHL a celkově Carolina s ním na ledě přehrává soupeře na obou stranách kluziště.

Což se pochopitelně odráží i v samotných statistikách. Poměr očekávaných gólů Hurikánů s českým hráčem na ledě je momentálně na čísle 61,2 %. To je velmi dobrá hodnota!

V poměru reálných gólů (3:1) při hře pět proti pěti pak Nečasovi patří mezi všemi hráči týmu, kteří odehráli letos alespoň 50 minut, krásné třetí místo.

Závěr

K dokonalosti, jak jsme už zmínili výše, chybí Nečasovi skutečně jen produktivita. Jeho dosavadní výkony jsou totiž zatím velice dobré, což se odráží i ve zvyšujícím se prostoru na ledě od Roda Brind'Amoura.

Pokud Nečase nepostihne žádné vážnější zranění, mohl by letos atakovat hranici 40 bodů, což by ve zkráceném ročníku bylo velice slušné číslo.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.