bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

NHL v číslech: Nedoceněný. Hertl tahounem ofenzívy Sharks

23. prosince 2020, 12:42

Adam Papoušek

Na začátku roku prodělal další operaci kolene, ovšem i díky posunutému startu nového ročníku NHL je podle svých slov připraven naskočit do prvního utkání. A San Jose bude nutně potřebovat, aby Tomáš Hertl vydržel celou sezonu zdravý, pokud chce napravit poslední ročník, který byl pro Sharks hodně špatný.

Česká média svoji pozornost v posledních měsících věnovala především Davidu Pastrňákovi, Ondřeji Palátovi či Filipu Hronkovi. Všem naprosto po zásluze. Ovšem trochu zapomínala na Tomáše Hertla.

Jistě, jeho (bohužel) častá zranění na to mají také svůj vliv, pokud se ale odprostíme od zdravotních problémů, český hokej má v Hertlovi jednoho z nejlepších útočníků.

A San Jose Sharks v něm mají toho nejlepšího útočníka vůbec.

Žraloci v posledních letech přišli o dvě velké osobnosti v podobě Joea Pavelskiho a Joea Thorntona. Coutureovi se v posledních sezonách moc nedařilo. Na Hertlovy výkony na ledě se však Žraloci mohou spoléhat už delší dobu.

Všestranný útočník

Český útočník možná nikdy nebude sbírat 90 bodů za sezonu (při kompletně odehraném ročníku), ovšem vynahrazuje to velmi dobrou hrou do defenzívy.

Je stabilním členem první přesilovkové formace a nastupuje také při hře v oslabení. Při hře pět proti pěti patří mezi nejlepší oboustranné centry NHL.

Největší přednost sedmadvacetiletého útočníka? Spoluhráči s ním na ledě pravidelně předvádí ještě lepší výkony než bez něj. To je něco, čeho si váží téměř každý hokejový trenér, když centr dokáže dělat z jeho křídel ještě lepší útočníky.

Závěr

Pokud chtějí Sharks opět postoupit do vyřazovacích bojů, pak potřebují, aby Tomáš Hertl i Erik Karlsson odehráli kompletní ročník. Oni dva společně s Brentem Burnsem mají totiž být těmi největšími tahouny týmu v následující sezoně.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.