bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

NHL v číslech: Ondřej Palát proti Radku Faksovi. Jak se Čechům daří v play-off?

19. září 2020, 19:00

Ondřej Hudec

Už dnes v noci se rozehraje finále NHL, kde se o Stanley Cup utkají Dallas Stars s Tampou Bay Lightning. A oba z týmů mají ve svém kádru i české hráče, kteří navíc hrají poměrnou důležitou roli. Jak si prozatím v play-off vedli Ondřej Palát a Radek Faksa?

Ondřej Palát

Ondřej Palát se díky zranění kapitána Lightning Stevena Stamkose pro play-off posunul do první formace, kde vedle Nikity Kučerova a Braydena Pointa září. Palát během play-off vstřelil už osm branek a je tak třetím nejlepším střelcem Tampy Bay. K tomu ještě přidal pět asistencí, celkem tedy má 13 bodů a je čtvrtým nejproduktivnějším hráčem Blesků.

První útočná formace Lightning je pak v dosavadním průběhu naprosto dominantní, kdy právě Palát výborně doplňuje dva nejlepší útočníky Tampy. S českým útočníkem na ledě mají Bolts poměr střeleckých pokusů hned 62,8 procent a poměr očekávaných branek dokonce 68,3 %! V tomto ohledu je Palát z celku Lightning nejlepším.

Na ledě pak byl Palát při hře 5 proti 5 už u 22 vstřelených branek a pouze osmi inkasovaných. Jeho poměr gólů tak je vynikajících 72,7 %, když Tampa střílí góly v tempu 3,9 za 60 minut hry a inkasuje jich 1,45 za stejný čas. Výkony Paláta tak jsou pro českého fanouška v letošním play-off určitě velikým potěšením.

Radek Faksa

Radek Faksa má v Dallasu samozřejmě trochu jinou roli než Ondřej Palát u Lightning. Ve čtvrté formaci, kde hrál především s Blakem Comeauem a Andrewem Coglianem, mají za úkol hru spíše bořit. To se jim na jednu stranu dařilo, když je Faksova bilance vstřelených a obdržených branek téměř vyrovnaná. Radek Faksa byl prozatím při hře 5 na 5 na ledě u osmi vstřelených a devíti obdržených gólů.

Dallas v play-off musel přejít přes dva kvalitní týmy v podobě Colorada Avalanche a Vegas Golden Knights, kde v obou případech tahali Stars v rámci střeleckých pokusů za kratší konec. Faksa má tedy poměr střeleckých pokusů negativní s 47,6 %.

Podobné je to i u poměru očekávaných branek, kde Faksa byl u 2,34 očekávaných branek za 60 minut ve prospěch Dallasu a 2,67 očekávaných gólů si tvořili soupeři. S Faksou na ledě tak mají Stars poměr 46,7 procenta.

Sám Faksa však k výsledkům Stars přispěl několika důležitými body. Na kontě má zatím tři branky a pět asistencí a je osmým nejproduktivnějším hráčem Dallasu, který ofenzivně táhne především Miro Heiskanen.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.