bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

NHL v číslech: Thomas Chabot dává Ottawě naději na lepší časy

26. června 2020, 14:00

Adam Papoušek

Neradi bychom vzbuzovali příliš velké naděje u fanoušků Ottawy vzhledem k tomu, kdo je majitelem Senátorů, ovšem z hlediska kádru se v hlavním městě Kanady skutečně blýská na lepší časy. A to i díky Thomasu Chabotovi, kterého si Ottawa vybrala z celkové 18. pozice na draftu 2015.

Eugene Melnyk je dnes zřejmě nejneoblíbenějším mužem v Ottawě. Fanoušci dokonce na své vlastní náklady pořídili billboard s nápisem 'Melnyk out'. Není divu. Za jeho působení v klubu totiž Senators přišli i o hráče jako Daniel Alfredsson, Erik Karlsson či Mark Stone. A mohli bychom vypsat ještě několik dalších skandálů. To rozhodně není cesta, která vede ke Stanley Cupu.

Ovšem to už je na jiný rozbor. Nyní se pojďme věnovat 23letému obránci jménem Thomas Chabot, který se za poslední dvě sezony zařadil mezi nejlepší beky NHL.

Mistr rozehrávky

Dlouhá léta zadním řadám Senators šéfoval Erik Karlsson, který vynikal především vynikající rozehrávkou a celkovou hrou do útoku. V září 2018 byl vytrejdován, ovšem na svého nástupce dlouho nečekal.

Thomas Chabot se ihned zařadil mezi nejlepší mágy středního pásma napříč celou NHL.

Více vstupů do ofenzivní zóny s pukem na hokejce ('Carries') zaznamenal v uplynulém ročníku při přepočtu na 60 minut hry pouze Roman Josi.

Ve všech vyobrazených atributech výše patřil Chabot vůbec k nejlepším. Pouze skutečně ti nejlepší obránci dokázali vykazovat takto pozitivní hodnoty ve všech těchto statistikách.

Vytrvalost

Žádný jiný hráč letos nedostával tolik prostoru jako náš sledovaný bek. V průměru na zápas odehrál zadák Ottawy rovných 26 minut. Neuvěřitelná porce pro tak stále mladého obránce.

Výsledek? Pravidelně dělal své spoluhráče mnohem lepšími. Celkově s ním na ledě dokázali Senátoři své soupeře pravidelně přehrávat. Vzhledem k tomu, jaké výsledky letos Ottawa vykazovala, je to vynikající počin Thomase Chabota.

Za zmínku stojí i velmi dobré výkony při oslabení. Horší je to už ale s přesilovkou, kde by Senators potřebovali od Chabota výrazné zlepšení.

Nový kontrakt

Chabotovi od následujícího ročníku poběží nová smlouva, která má platnost až do léta 2028. Ročně si pak průměrně přijde na 8 milionů dolarů, což ho učiní nejlépe placeným hráčem Senators.

Fanoušci už pak jen mohou doufat, že Melnyk bude ochoten vyplácet jeho gáži po celých těch osm let, tudíž nebude generální manažer ho nucen vytrejdovat.

Thomas Chabot se totiž za poslední dva ročníky skutečně zařadil mezi nejlepší obránce NHL, u Senátorů byl letos nejlepším hráčem.

Klub z hlavního města Kanady letos bude vybírat hned dvakrát z nejvyšších pozic na draftu, k tomu v týmu působí další naděje jako Brady Tkachuk či Colin White. Budoucnost týmu skutečně nevypadá špatně. U Melnyka ale jeden nikdy neví.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.