bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Nielsen v NHL proslavil Dány. Včera dosáhl na pětistovku zápasů

9. února 2015, 12:00

Michal Sobotka

Frans Nielsen dokázal to, co se v NHL dosud nepovedlo žádnému jeho krajanovi. V nedělním utkání s Buffalem nastoupil útočník Ostrovanů k pětistému zápasu v kariéře. „Měl jsem štěstí, ale jsem na hrdý, že jsem tolikrát nastoupil,“ uvedl dánský šikula, specialista na hru v oslabení a na nájezdy.

Ostrované jsou letošním překvapením sezony a Frans Nielsen patří k poctivým pracantům, kteří pravidelně sbírají body. V Buffalu se Frans představil také před zraky svého otce Fritse. „Myslel jsem, že pětistovku dávno překonal. Potom jsem se ale dozvěděl, že zápasy play off se do toho nepočítají,“ vypověděl otec třicetiletého útočníka.

Ten sehrál první utkání v zámoří před devíti lety, 6. ledna 2007 se představil v Carolině. „Od té doby na sobě strašně moc pracoval. Viděl jsem na něm, jak moc dře, aby se v lize udržel. Je to pro něj sladká odměna,“ těší Fritse Nielsena. Jeho syn si na první utkání vzpomíná matně, popisuje však svoje začátky na Long Islandu. „První dvě tři sezony jsem hrál ve čtvrté formaci. Cílem bylo neinkasovat a nedělat chyby. Pracoval jsem na sobě a dostal jsem se do fáze, kdy jsem spokojen se svými výkony. Přesto se neustále snažím zlepšovat,“ řekl Frans.

Pan nepostradatelný

Nielsena si Ostrované velice cení. Loni prožil svou nejlepší sezonu, když poprvé v kariéře přesáhl hranici padesáti bodů. Celkem jich nashromáždil 58 (25+33). Oslabení bez něj by prakticky nemohlo existovat a jeho obrovskou zbraní jsou samostatné nájezdy. Procentuální úspěšnost v nich má nevídanou. Uspěl ve 38 případech z 68 pokusů (55,9 %). Navíc se mu vyhýbají vážná zranění.

„Vůbec mě nepřekvapuje, že je u nás tak dlouho. Dělá hráče kolem sebe lepšími, je velmi kreativní v útoku, ale umí také výborně bránit. Takového hráče by chtěl mít v týmu každý, navíc je to pohodář. Je radost s ním hrát v týmu,“ uvedl na adresu Nielsena jeho spoluhráč Josh Bailey. Nielsen nyní patří mezi nejzkušenější Ostrovany. Více zápasů z tohoto mladého celku sehráli v NHL pouze Lubomír Višňovský a Eric Boulton.

Ti všichni jsou součástí přestavby kádru, který se letos ukazuje jako jeden z nejlepších ve Východní konferenci. Nielsen je součástí tohoto mužstva. V sezoně 2011/12 prodloužil s týmem smlouvu o čtyři roky, protože u této přestavby týmu nechtěl chybět. „Měli jsme samozřejmě těžké sezony, ale já jsem vždy věřil práci, kterou generální manažer Garth Snow odvádí. Vydali jsme se správnou cestou a letos jsme náš systém jen vhodně doplnili,“ připomněl centr Nielsen, rodák z dánského Herningu.

„Teď je naším cílem urvat play off a začínat doma,“ dodal. Tým se chce totiž rozloučit se stařičkým Nassau Veterans Memorial Coliseum. Od nové sezony bude působit v modernějším Barclays Center. Nielsen, stejně jako jeho spoluhráči, chtějí tento stadion ještě jednou pokřtít boji play off, jako se to povedlo v sezoně 2012/13, kdy Ostrované trápili v prvním kole Pittsburgh.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.