bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Nová jednička Blues Allen: Elliott mi bude chybět, ale na výzvu jsem připraven

25. července 2016, 12:00

Michal Sobotka

Jedno utkání mu chybí do odchytané stovky zápasů. Přesto vsadili v St. Louis právě na něj. Brankář Jake Allen se poslední dvě sezony dělil o post jedničky s Brianem Elliottem. Po jeho odchodu bude ale největší porce utkání ležet na jeho bedrech. „Bude to výzva, ale jsem na ní připraven,“ říká brzy šestadvacetiletý gólman.

Po dva roky si jej generální manažer Doug Armstrong ponechal vedle Briana Elliotta. Brankář Jake Allen se po boku zkušenějšího borce spíš zaučoval, aby mohl plně převzít jeho místo. Tak se stane od následující sezony, protože jedenatřicetiletý Elliott byl vyměněn do Calgary Flames a Allen navíc podepsal čtyřletý kontrakt.

Rodáka z Frederictonu čeká nový úkol. Pravděpodobně dostane možnost odchytat kolem šedesáti duelů. „Strašně se na to těším. Cítím, že čím víc chytám, tím se dostanu do větší pohody,“ cituje kanadského gólmana web NHL.com. „S Brianem jsem ale měl skvělý vztah. Bude mi chybět a přeji mu v Calgary jen to nejlepší,“ dodává.

Prvním startem v následujícím ročníku završí Allen svou první stovku klání v NHL. Pozici u Blues si musel pracně vybudovat. Přestože v základní části minulé sezony odchytal více duelů než Elliott (44 ku 38), v brankovišti dostal při utkání play-off příležitost právě jeho zkušenější parťák. A jeho poslední představení za St. Louis dopadla na jedničku, klub prošel až do konferenčního finále, kde vypadl se Sharks.

V St. Louis chce dochytat kariéru

Allen sám uvedl, že si je dobře vědom, že vstup do další sezony bude jiný. Jeho spoluhráčem, se kterým bude opatrovávat brankoviště, bude Carter Hutton. Při vší úctě k třicetiletému brankáři, Hutton nepřichází, aby odchytal tolik zápasů, jako Elliott. „S Brianem to bylo těžké. Věděl jsem, že když udělám chybu, další mač chytat nebudu,“ vysvětluje Allen.

„Carter je samozřejmě skvělý brankář, ale tuším, že bych mohl dostat větší volnost,“ myslí si Kanaďan. Ten byl draftován Blues v 17 letech a fanoušky klubu jistě těší oddanost, kterou si Allen k organizaci vypěstoval. „Mám tu kontrakt do mých jedenatřiceti. Miluji to tady a nikdy nechci odejít. Plánuji skončit jako hráč St. Louis,“ dodává.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.