bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Nová mise pro Trotze? Zájem o trenérskou legendu má i Philadelphie

23. května 2022, 14:00

Tomáš Zatloukal

Po čtyřech letech – pro mnohé překvapivě – skončil na Long Islandu, dlouho ovšem bez práce zůstat nemusí. O Barryho Trotze, dvojnásobného vítěze Adamsovy trofeje pro nejlepšího kouče NHL a třetího neúspěšnějšího trenéra v dějinách zámořské soutěže (podle výher), se zajímá Philadelphie. Letci se mají s uznávaným Kanaďanem, co v roce 2018 dotáhl Washington ke Stanley Cupu, sejít tento týden.

Philadelphia má za sebou tuze bídnou sezonu, během níž vyhodila Alaina Vigneaulta.

Po jeho konci vedl Flyers Mike Yeo, nicméně u jeho funkce figurovalo slovíčko "interim", tedy dočasný. Do play-off tradičnímu klubu z města bratrské lásky nepomohl, od vedení poté dostal zelenou pro hledání nového místa.

Vzhledem k tomu, že kromě Yea opustilo střídačky klubů NHL vícero trenérů, Philadelphie má při pátrání po jeho nástupci rozhodně z čeho vybírat.

Favoritem je v tuto chvíli právě Trotz, specialista na defenzině laděný, do detailu propracovaný herní systém, o kterého se nicméně zajímají také ve Winnipegu, Vegas a Detroitu.

"Letci se chtějí s Yeem potkat nejen kvůli tomu, že je výborným koučem, ale také s ohledem na to, že už vedl dva kluby v Metropolitní divizi," míní známý novinář Jeff Marek.

 Ten zároveň dodal, že Flyers nebudou s volbou nového vládce spěchat. Kandidátů se nabízí vícero a GM Chuck Fletcher chce být ve svém přístupu co nejpoctivější a nejdůkladnější.

Trotz v NHL vyhrál už 914 zápasů, lépe si vedly jen další dvě mimořádně respektované kapacity – Scotty Bowman s Joelem Quennevillem. Ve svých devětapadesáti letech navrch není nějakým dinosaurem s pravěkými metodami.

Mnoha klubům by mohl výrazně pomoct. Bude jím ten z Rockyho města?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.