bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Nová smlouva pro kapitána? O’Reilly ji zatím neřeší

26. září 2022, 11:30

David Zlomek

Je to vždycky ožehavé téma. Poslední rok stávajícího kontraktu a s ním spojené prodloužení spolupráce. Hráči se většinou dušují, že rozhodně podepíšou a zůstanou. Dokud ale není vše podepsáno, nervy jsou na pochodu. Povídat by o tom mohli v Calgary. U Ryana O’Reillyho o setrvání však nikdo nepochybuje.

Kapitán St. Louis Blues vstupuje do posledního ročníku své sedmileté smlouvy. Po nadcházející sezoně by mohl být volným hráčem, ale o tom nechce ani slyšet.  

„Rozhodně chci zůstat,“ potvrdil minulý týden novinářům. „Tyhle věci se vždycky nějak vyvrbí samy. Snažím se soustředit na sezonu, abych byl připraven. Nebojím se, že by smlouva nevyšla. Uvidíme.“

Spousta fanoušků O’Reillyho vnímá, jako by byl v St. Louis od počátku kariéry. Opak je však pravdou, do týmu přišel v roce 2018. Vybudoval si však takovou pozici, že už za dva roky byl zvolen kapitánem. A o kapitána přijít nechcete.

„Už jsme nějaká jednání začali,“ potvrdil. „Ale nikam nespěcháme. Máme na to dost času, nebojím se. Řekl bych, že ani GM Doug Armstrong se nebojí. Teď se soustředím na tréninkový kemp a na to, abych byl připraven."

Jednatřicetiletý borec patří mezi nejlepší centry v lize a není pochyb o tom, že by mu na volném trhu ještě jednu velkou smlouvu nabídnul. Kromě exkluzivních hokejových schopností v sobě totiž také má neocenitelnou vlastnost lídra. 

„Nezajímá ho nic jiného než tým,“ ví dobře trenér Blues Craig Berube. „Jednání o nové smlouvě ho vůbec nerozhodí.“ 

V St. Louis má O’Reilly parádní bilanci 250 bodů v 287 utkáních, k tomu má doma ve vitríně prsten pro vítěze Stanley Cupu a k němu trofej pro nejužitečnějšího hráče play off.

Jednoduše řečeno, O’Reilly k St. Louis už nedomyslitelně patří. A nevypadá to, že by se na tom mělo něco měnit. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.