bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Novou smlouvu nedostaneš, slyšel Pacioretty od Montrealu

11. července 2018, 15:34

Jan Šlapáček

Zdá se, že dřív nebo později budou v Montrealu hledat nového kapitána. Americký útočník Max Pacioretty začal poslední rok své smlouvy a vedení se rozhodlo, že mu nový kontrakt nenabídne. Nejspíše dojde na dlouho očekávanou výměnu.

O výměně rozeného střelce se spekuluje již od uzávěrky přestupů v minulé sezóně, kdy bylo jasné, že se Montreal do play-off nepodívá a ročník pro něj skončí předčasně. Tenkrát se ale kvůli požadované ceně žádný obchodní partner nenašel a Pacioretty zůstal v Kanadě.

Mezi hráčem a klubem nějaké pohovory o podpisu nové smlouvy proběhly, ani jeden ale nepřinesl nic dobrého. Nic nezměnil ani fakt, že zkušený útočník změnil během letošního léta svého agenta. Sám hráč by se setrvání v Montrealu nebránil, nicméně žádá lukrativní kontrakt, a to se po jeho nejslabší sezóně v kariéře vedení Canadiens příliš nezamlouvá.

„Opakuji, co Max řekl už několikrát. Miluje Montreal, město drží jeho srdce a doufá, že zůstane," řekl novinářům jeho agent Allan Walsh. Více ale o současné situaci neprozradil.

Generální manažer Marc Bergevin se pomalu začíná dostávat do nevýhodné pozice. Požadovanou nabídku od žádného týmu neobdržel, navíc s každým dnem se bude cena Paciorettyho na trhu zmenšovat. V úvahu připadalo i to, že si celou situaci ohledně nejlepšího střelce Montrealu v posledních sezónách rozebere a pokusí se vše přehodnotit.

Tak se ale nestalo. V minulých dnech se Bergevin definitivně rozhodl. Podle zdrojů The Athletic měl kapitánovi Canadiens oznámit, že s ním žádnou smlouvu uzavírat nebude a pokusí se ho vyměnit ještě před sezónou, aby za něj získal kvalitnější protihodnotu.

Aktuálně je těžké posoudit, jestli bude tohle rozhodnutí povážováno za šťastné. Když se ale podíváte, jak jsou vztahy v Montrealu mezi ním a vedením napjaté, zdá se to býti rozumným řešením.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.