bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

O služby Jeana-Gabriela Pageaua se může ucházet až patnáct týmů

27. ledna 2020, 0:03

Jiří Sameš

Jedním z nejlepších hokejistů pro Uzávěrku přestupů NHL 2020 bude s největší pravděpodobností útočník Jean-Gabriel Pageau. Ottawa Senators nevypadají, že by postoupili do play-off, a tak se předpokládá výměna zmiňovaného muže.

Pokud Senators skutečně nabídnou soupeřům Jeana-Gabriela Pageaua, zájem bude jistě obrovský. 

Pageau se drží na předních příčkách individuálních statistik Ottawy, která jinak prožívá další špatnou sezonu. Odehrál zatím 46 zápasů, přičemž v nich vstřelil 19 gólů a zapsal celkem 31 kanadských bodů.

Silný je rovněž v defenzivě. Úspěšnost na vhazování má 52.9% a v tabulce pravdy u něj vidíme skvělých 13 kladných bodů.

Senators mají na svém kontě jednu výhru z posledních 10 zápasů, v tabulce Východní konference jsou potom nyní na čtrnáctém místě (bilance 17-23-8).

Co se tedy Pageaua týče, ucházet se o jeho služby může klidně až patnáct týmů. Zájem mohou mít například Columbus Blue Jackets, Edmonton Oilers, New York Islanders či Philadelphia Flyers.

Pageau, sedmadvacetiletý Kanaďan, se mimo jiné může stát po skončení sezony 2019-2020 (1. července) neomezeně volným hráčem.

Aktuálně mu běží poslední rok z tříleté smlouvy na celkem 9.3 milionu dolarů, kterou podepsal s Ottawou 17. července 2017. Působí zde celou svoji kariéru, tedy osmým rokem. 

Ještě před "startem" Uzávěrky přestupů by měli Senators s hokejistou jednat o prodloužení kontraktu. Avšak najdou společnou řeč? 

V případě výměny může kanadský celek obdržet volbu v prvním kole draftu a mladíka (prospekta).

Ottawa bude určitě nabízet i další své hokejisty, najdeme mezi nimi třeba obránce Dylana DeMela.

Zde se spekuluje nejvíce o zájmu Carolina Hurricanes a Florida Panthers, kteří shánějí posilu do zadních řad. Kdo vyhraje tenhle "souboj"? 

Uzávěrka přestupů 2020 je na programu 24. února.

Čtěte také:
Penguins a nové tváře? Zakotvit u nich může třeba i Tomáš Tatar

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.