bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Obrana Jets: čas uvolnit prostor nové generaci, zn. spěchá

9. června 2021, 12:00

Vojtěch Balon

Od odchodu Jacoba Trouby či Dustina Byfugliena je defenzíva považována za největší slabinu Jets. Špatné výkony obránců přispěly také k hladkému vyřazení 0:4 na zápasy v sérii s Montrealem, Winnipeg má přitom k dispozici řadu nadějných mladíků.

Ti si ale v posledních dvou letech téměř neškrtli. Trenér Paul Maurice raději vsázel na žoldáky Dereka Forborta, Jordieho Benna, Nathana Beaulieuho, Lucu Sbisu či Anthonyho Bitetta.

Ani zranění klíčového beka Dylana DeMela na začátku série proti Canadiens na tom mnoho nezměnilo, z mladíků se dostal do hry jen obrovitý Logan Stanley. Ten se v zápase číslo čtyři blýskl dvěma góly, většinou ale nastupoval jen ve třetí obranné dvojici a moc času na ledě nestrávil.

Za opory budoucnosti jsou považováni také Ville Heinola a Dylan Samberg, ani jeden z nich ale pořádnou šanci nedostal. Heinola byl často mezi zdravými náhradníky, zatímco Samberg zářil na farmě.

Nebylo by lepším řešením dát jednomu z nich (či hned oběma) šanci nabrat zkušenosti v NHL a nepřivádět před uzávěrkou výměn stárnoucího Jordieho Benna? Borci jako třiatřicetiletý rodák z Victorie nemohou figurovat v dlouhodobých plánech Jets, čím dříve bude mít Winnipeg konkurenceschopnou obranu, tím lépe.

Útočné opory týmu Mark Scheifele, Nikolaj Ehlers či Kyle Connor jsou totiž na vrcholu sil a každá další sezóna bez silné defenzívy (a tedy bez reálné šance na Stanley Cup) bude promarněnou příležitostí.

Během letní přestávky bude mít generální manažer Kevin Cheveldayoff příležitost pročistit a omladit obranné řady manitobského klubu. Z veteránů zůstávají pod smlouvou jen Dylan DeMelo a Nathan Beaulieu, jisté místo mají opory Josh Morrissey a Neal Pionk, a o zbylá místa na soupisce ať se poperou Stanley, Samberg, Heinola, Sami Niku či Nelson Nogier.

Dostanou konečně šanci, nebo Jets promarní další sezónu a znovu vyplní obrannou hráz žoldáky?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.