bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Obránci Penguins Määttämu našli v těle nádor, lékaři jsou však optimističtí

28. října 2014, 18:00

David Motloch

Teprve dvacetiletému finskému zadákovi diagnostikovali lékaři nádor štítné žlázy, který by dokonce mohl být i zhoubný. Tuto jistě špatnou zprávu však samotní lékaři dodávají s jistým optimismem. Po plánované operaci by se totiž Määttä mohl do hry vrátit už po měsíci rehabilitace.

Obránce Olli Määttä ve službách Pittsburghu Penguins si musel vyslechnout slova, která by si jistě nepřál slyšet žádný člověk v jakémkoliv věku. Finskému rodákovi totiž doktoři našli ve štítné žláze nádor, který by mohl být zhoubný. O to hůře, že Määttämu, který právě v Pittsburghu krouží svou druhou sezónu v NHL, je teprve 20 let.

Naštěstí pro tohoto talentovaného Fina, celková diagnóza jeho stavu již tak drasticky nezní. Příští týden čeká Olliho operace k odstranění nádoru. Do té doby může tento celkově 22. výběr draftu 2012 normálně nastupovat v NHL, navíc již do měsíce po absolvování operace by se mohl znovu zapojit do hry.

„I kdyby se prokázalo, že je nádor zhoubný, nepředpokládáme, že by Olli potřeboval ozařování a chemoterapii. Očekáváme jeho kompletní uzdravení a tato zkušenost s největší pravděpodobností nebude mít důsledek na jeho život ani vliv na jeho výkony na ledě,“ prohlásil týmový doktor Penguins.

Määttä před novináři na tiskové konferenci hovořil s naprostým klidem. S operací navíc již zkušeností má, v květnu mu doktoři operovali poraněné rameno. O své nastávající diagnóze si zjistil veškeré informace a společně s jeho odolnou psychikou se zdá být tento dvacetiletý obránce naprosto v klidu.

Määttä v NHL krouží svou druhou sezónu v dresu Pittsburghu, který jej draftoval v roce 2012 v pvním kole. Za sebou má již 98 odehraných utkání s bilancí 10 branek a 28 asistencí. S hokejovou kariérou začíná až ve druhé nejvyšší finské soutěži, postupně se však probojoval přes OHL (Ontario Hockey League) až do NHL. Na kontě má i šest startů z olympiády v Soči, kde měl takřka bilanci bodu na zápas.

Pokud chcete Ollimu Määttämu vyjádřit slova pochopení a podpory, můžete mu zanechat vzkaz oficiálních stránkách Penguins.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.