bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Odchod z New Jersey? O výměnu jsem nepožádal, tvrdí P. K. Subban

15. ledna 2020, 15:00

Ondřej Mach

Na startu sezony se zdálo, že by New Jersey Devils mohli prožít dobrý rok. Z první pozice totiž draftovali Jacka Hughese a přivedli několik zajímavých posil, jako jednu z nich právě P. K. Subbana. Třicetiletý obránce ale podobně jako celý tým zůstal daleko za očekáváním a v poslední době zesílily spekulace o jeho výměně.

Už když byl Subban den po draftu vyměněn z Nashvillu směrem na východ, našla se řada lidí, která tento krok bývalého generálního manažera Raye Sheroa neuvítala. Jejich hlavním argumentem byl bezpochyby Subbanův plat, vždyť rodák z Toronta si v průměru ročně přijde na devět milionů dolarů.

Dalším důvodem k nejistotě byly jeho nedávné výkony v dresu Predators. Subban sice nehrál bůhvíjak špatně, pořád ale zcela nepřipomínal hráče, jenž v Montrealu pravidelně sbíral kolem padesáti bodů za sezonu.

A tyto obavy se naplnily. Třicetiletému hokejistovi se stejně jako celému týmu v probíhajícím ročníku vůbec nedaří: Subban v dosavadních 46 utkáních zaznamenal jedenáct bodů za šest branek a pět asistencí. V tabulce pravdy pak zapsal hodnotu -12 a na svém kontě má 48 trestných minut.

V organizaci už letos došlo k řadě změn, špatné výsledky stály na začátku prosince místo trenéra Johna Hynese, o čtrnáct dní později zmizel do Arizony hvězdný Taylor Hall a před dvěma dny skončil po pěti letech generální manažer Ray Shero. Subban ale i přes složité období o změně působiště neuvažuje.

„Za svoji kariéru jsem nikdy o trejd nepožádal, možná jsem v tomto ohledu tak trochu staromódní,“ řekl v úterý. „Od hodně veteránů v lize jsem se naučil sklopit hlavu a dělat svou práci. Dostávám za ní zaplaceno, takže musím přijít a makat každý den.“

Subbanovi zbývají dva roky z pohádkové smlouvy, kterou podepsal ještě s Canadiens. Uzávěrka přestupů v NHL je až za více než měsíc, 24 února.

„Obchod je obchod, víte?“ uvedl přítel lyžařky Lindsey Vonnové pro TSN. „Ale pokud jde o mě, miluji své spoluhráče. Je to skvělá skupina, je zábava s nimi každý den chodit na led.“

New Jersey se aktuálně nachází na chvostu Východní konference, hůř na tom jsou akorát Ottawa a Detroit. Z posledních šesti duelů zvítězilo mužstvo pouze dvakrát, naposledy venku podlehlo Torontu 4:7. Vydrží Subban v organizaci do konce sezony?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.