bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Odměna pro trenéra šampionů. Bednar má novou smlouvu

22. března 2023, 12:30

David Zlomek

Zasloužená odměna pro trenéra současných šampionů. Jared Bednar, trenér Colorada, dostal od vedení týmu novou smlouvu. Je to nejen ukázka vděku za velké úspěchy v poslední době, ale také vyjádření důvěry před nadcházejícím play off.

Jedná se o tříleté prodloužení smlouvy, pokud tedy nedojde k brzkému rozpuštění spolupráce, bude Bednar trénovat Avalanche až do konce sezony 2026/27.

Nová smlouva s nejúspěšnějším trenérem v historii klubu začne platit hned po sezoně 2023/24.

Jednapadesátiletý Bednar je jediným člověkem, který jako hlavní trenér vyhrál titul v ECHL, AHL i NHL. V minulé sezóně dovedl Avalanche ke třetímu Stanley Cupu v historii, když porazil v krásném finále Tampu Bay.

V letošní sezóně se Avalanche potýkali s řadou zranění, mimo jiné jim celý rok chybí kapitán Gabriel Landeskog, který se v říjnu podrobil operaci kolena. Začínají se však plíživě přibližovat k tomu, aby byli kompletně zdraví a opět si podmanili Západní konferenci.

Colorado táhne sérii šesti vítězství a zůstává v těsném závěsu za Dallasem a Minnesotou v boji o korunu v Centrální divizi. Mimo hru není ani první místo v konferenci.

„Jared odvedl za střídačkou obrovský kus práce a určitě si zaslouží prodloužení smlouvy, díky které bude pokračovat v roli lídra našeho týmu,“ uvedl v prohlášení prezident hokejových operací Joe Sakic.

Bednar dovedl Avalanche k pěti účastem v play-off v řadě, nyní se blíží k šesté. Stal se tak prvním trenérem Avalanche, kterému se to podařilo. 

„Jeho komunikační síla, jeho vztah s hráči, způsob, jakým se každý den připravuje, je obrovským důvodem, proč je náš tým tak úspěšný,“ řekl generální manažer Chris MacFarland. „Je to výjimečný vůdce.“

Bednar je v současné době třetím nejdéle působícím trenérem v lize, za ním je pouze Jon Cooper z Tampy Bay (nástup v březnu 2013) a Mike Sullivan z Pittsburghu (v prosinci 2015).

„Je pro mě velkou výsadou, že mám možnost vést tento tým,“ řekl Bednar, jehož tým se ve středu utká s Penguins. „Jsem vděčný a nadšený, že mám možnost pokračovat v budování toho, co jsme spolu začali.“ 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.